Eğitim Sen’den öğretmenlere mesaj: “Sağlık açısından riske girmeyin”

Eğitim Sen’den öğretmenlere mesaj:  “Sağlık açısından riske girmeyin”
Okullarda henüz önlemlerin ve gerekli koruyucu malzemenin tam olmadığına vurgu yapan Eğitim sen, öğretmenlere seslendi: “Sağlık açısından riske girmeyin,...

Okullarda henüz önlemlerin ve gerekli koruyucu malzemenin tam olmadığına vurgu yapan Eğitim sen, öğretmenlere seslendi: “Sağlık açısından riske girmeyin, tutanağınızı tutun.”

Haber Merkezi

Eğitim Sen Muğla Şubesi tarafından genişletilmiş yüz yüze eğitime geçilmesi nedeniyle öğretmenlere yönelik açıklama yapıldı. Okullarda henüz önlemlerin ve gerekli koruyucu malzemenin tam olmadığının belirtildiği açıklamada, öğretmenlere de riske girmemeleri konusunda mesaj verildi.

Açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Okullarda henüz önlemler ve gerekli koruyucu malzeme tam değildir. Milli Eğitim Bakanı, okullarda pandemi ile mücadele kurullarının tüm okullarda kurulduğunu açıklamaktadır ancak, bu şekilde oluşturulmuş kurullar bulunmadığını belirtmemiz gerekiyor. Bu süreçte öğretmenlere büyük görev düşüyor. Öğretmenler derse başlamadan önce okulun, dersliklerin ve okulun tüm kullanım alanlarının sağlık açısından güvenli olup olmadığını mutlaka kontrol etmeli. Size ve öğrencilere maske dağıtımı yapılması ve okuldan içeri girerken ateş ölçümü yapılması gerektiğini unutmamalısınız. Okulun genel olarak veya sınıfının sağlık açısından güvenli olmadığını düşünüyorsanız bu durumu mutlaka tutanak altına almalısınız. Tutanağı ekleyeceğiniz bir dilekçeyle, gerekli önlemlerin alınması için kurum müdürlüğüne yazılı olarak başvurmalısınız. Sorun hâlâ devam ediyorsa bu durumu mutlaka Eğitim Sen iş yeri temsilcisine veya size en yakın Eğitim Sen şubesi veya temsilciliğine bildirmelisiniz. Sağlığınızla ilgili riskli koşullarda kimse sizi çalışmaya zorlayamaz. Emekçilerin hakları var ve gerektiğinde bunu kullanmakta tereddüt etmeyecekler. Eğitim emekçileri sadece kendilerini değil, öğrencilerini ve dolayısıyla halkın sağlığını ve hakkını korumak için mücadele ediyor. Hiçbir eğitim emekçisi arkadaşımız yalnız değil."

Bu haber toplam 789 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.