Eğitim-Sen’den valiliğe çağrı

Eğitim-Sen’den valiliğe çağrı
Eğitim-Sen Muğla Şubesi, Muğla Valiliği’ne çağrıda bulundu.Eğitim-Sen Muğla Şubesi, Muğla Valiliği’ne çağrıda bulundu. Öceliklerinin eğitim ve bilim emekçileri ile öğrencilerin hakları ve sağlıkları olduğunu söyleyen...

Eğitim-Sen Muğla Şubesi, Muğla Valiliği’ne çağrıda bulundu.

Eğitim-Sen Muğla Şubesi, Muğla Valiliği’ne çağrıda bulundu. Öceliklerinin eğitim ve bilim emekçileri ile öğrencilerin hakları ve sağlıkları olduğunu söyleyen Eğitim-Sen Muğla Şubesi Yürütme Kurulu üyeleri yaptıkları çağrıda, “Salgının halen etkili bir şekilde devam ediyor olması, salgınla mücadele ve  kamusal yaşamın salgın koşullarında sürdürülebilmesi için alınan önlemleri değişen koşullara göre yeniden değerlendirme zorunluluğunu doğurmaktadır” ifadelerini kullandı.

Eğitim-Sen Muğla Şubesi Yürütme Kurulu tarafından Muğla Valiliği’ne yönelik yapılan çağrıda, “Sağlık Bakanının 6 Mart 2021 tarihinde  yaptığı illere göre haftalık vaka sayısı açıklaması, salgının halen artarak etkili bir şekilde devam ettiğini göstermektedir. Bu açıklamaya göre çok yüksek riskli il sayısı 17’den 26’ya çıkmıştır. Çoğu ilimizde vakalarda yüzde 50 ile yüzde 100 arasında artışlar var. Salgının halen etkili bir şekilde devam ediyor olması, salgınla mücadele ve kamusal yaşamın salgın koşullarında sürdürülebilmesi için alınan önlemleri değişen koşullara göre yeniden değerlendirme zorunluluğunu doğurmaktadır. 1 Mart 2021 tarihi itibarı ile salgınla mücadelede ‘yerinde karar dönemi’ adı verilen yeni bir evreye girildiği ifade edilmiştir. Bu yeni dönemde ülke genelinde karar almak yerine, yeni vaka sayısı, aşılama oranı gibi kimi verilere bakarak illerin normalleşme adımlarına veya yeni önlemlerin alınmasına karar verilmesi benimsenmiştir. İller, günlük yeni vaka sayıları başta olmak üzere, belirlenen verilere göre, ‘düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli’ olmak üzere 4 gruba ayrılmıştır.  İlimiz Muğla’da, 15-21 Şubat 2021 tarihleri arasında açıklanan haftalık vaka sayısı 100 binde 49,66 oranı ile yüksek riskli iller arasındaydı. 20-26 şubat 2021 tarihleri arasında haftalık vaka sayısı 100 binde 57,38’e, 6 Mart 2021 tarihinde Sağlık Bakanı tarafından yapılan açıklamada, 27 Şubat-5 Mart 2021 arasında ilimizin yeni vaka sayısı ilk haftaya oranla yüzde 34 artarak 100 binde 66,47’ye çıktığını öğrenmiş olduk. İlimizde görülen yeni vaka sayılarının, iki hafta içerisinde yüzde 34 artmış olması kaygılanmakta ne kadar haklı olduğumuzu ortaya koymaktadır” ifadeleri kullanıldı.

“EĞİTİM EMEKÇİLERİ AŞILANMALI”

Muğla Valiliği’ni eğitim alanında bulunan kesimlerin temsilcileri ile bir araya gelmeye çağıran Eğitim-Sen üyeleri çağrılarını şöyle sürdürdüler, “Sendikamız Eğitim Sen, topluma ve tarihe karşı sorumluluğu gereği, salgının başından bu yana süreci yakından takip etmekte ve konu ile ilgili görüş ve önerilerini kamu yöneticilerine iletmekte, kimi zamanda düşüncelerini kamuoyu ile paylaşmaktadır. Uyarıda bulunma, öneri geliştirme ve sendikal haklarımızı kullanmanın sendikamızın eğitim emekçilerine, öğrencilerimize ve topluma karşı öncelikli sorumluluğumuz ve görevimiz olduğunu düşünmekteyiz. Kamusal görevlerimiz ve sorumluluğumuz gereği Eğitim Sen Muğla Şubesi olarak Muğla Valiliğini hızla,  Muğla’da bulunan tüm eğitim emekçilerinin aşılanması için İl Sağlık Müdürlüğü ile birlikte bir planlama yapmaya ve yeterli sayıda aşı temin etmeye, yüz yüze eğitimi değişen koşullara göre yeniden değerlendirilmeye, Ortaöğretim kurumlarında 8 Mart 2021 tarihinde başlayacak sınavları iptal etmeye ve eğitim alanında bulunan kesimlerin temsilcileri ile alınacak önlemler konusunda bir araya gelmeye çağırıyoruz. Eğitim Sen Muğla Şubesi  olarak önceliğimizin eğitim ve bilim emekçileri ile öğrencilerimizin hakları ve sağlıkları olduğunu kamuoyuna saygı ile sunarız.”

Bu haber toplam 258 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.