Eğitim sendikalarından ortak tepki

Eğitim sendikalarından ortak tepki
Eğitim Birsen, Eğitim İş, Eğitim-Sen ve Türk Eğitim-Sen Muğla Şube Başkanları İzmir’in Ödemiş İlçesi’nde okul müdür yardımcısının iki öğrencisi...

Eğitim Birsen, Eğitim İş, Eğitim-Sen ve Türk Eğitim-Sen Muğla Şube Başkanları İzmir’in Ödemiş İlçesi’nde okul müdür yardımcısının iki öğrencisi tarafından öldürülmesinin ardından bir araya gelerek ortak basın açıklaması gerçekleştirdi. 

Menteşe Sınırsızlık Meydanı’nda gerçekleşen basın açıklamasına Eğitim-Birsen Muğla Şube Başkanı Önder Uçak, Eğitim İş Muğla Şube Başkanı Özkan Kaya, Türk Eğitim-Sen Muğla Şube Başkanı Mürsel Özata, Eğitim-Sen Muğla Şube Başkanı adına Prof. Dr. Özlem Şahin Güngör ile Sendika üyeleri katıldı.

4 eğitim sendikası tarafından ortak olarak gerçekleştirilen açıklamada İzmir Ödemiş’te Ödemiş Kaymakçı Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Kökmen’in iki öğrencisi tarafından öldürülmesi protesto edildi.

4 sendika tarafından ortak olarak yapılan basın açıklamada, “Son dönemlerde öğretmenlerin emeğini yok sayan, itibarını örseleyen, eğitimde ki etki alanını daraltan, eğitimin aktörünü neredeyse bir figürana dönüştüren, bu mesleği her türlü haksızlığa ve saldırıya açık hale getiren anlayış bugün geldiğimiz noktanın sebebidir. Şiddet vakaları konusunda önleyici ve caydırıcı tedbirleri hayata geçirecek mevzuat düzenlemeleri zaman kaybedilmeksizin hayata geçirilmelidir. Tüm sendikalar olarak buradan kamuoyuna seslenmek istiyoruz. Öğretmenlerimizi hedef alan bütün saldırılar sona erdirilinceye, kanlı, karanlık, bu şuursuzluk son buluncaya kadar, herkesi sorumluluk almaya davet ediyoruz. Biz bilginin gücünün cehalet cürmüyle sindirilmesine müsaade etmeyeceğiz. Geleceğimizi aydınlatan, milletçe varlığımızın dayanağı olan eğitimin şiddetin esiri olmasına hep birlikte karşı duracağız” denildi.

Bugüne kadar okullarda yeterli güvenlik önleminin alınmadığı gibi, öğretmenlere uygulanan şiddete seyirci kalan Milli Eğitim Bakanlığının her fırsatta öğretmeni değersizleştiren ve hedef gösteren açıklamalar yaptığı belirtilen açıklamada, “Öğretmenlerin çalışma huzurunun bozulmasına, mağduriyetine neden oluşturan ve bir baskı aracı olan BİMER’in, CİMER’in Alo 147 hattının hizmete girmesi ile öğretmene yönelik şiddetin arttığı gözlenmektedir. Milli eğitim Bakanlığı’nın öğretmenlere yönelik şikayet etme hatları, performans ölçe uygulamaları ehliyet ve liyakat yerine mülakat uygulamaları mesleki ve ekonomik haklarından yoksun bırakması itibarsızlaştırma politikasının somut gerçekleridir” denildi.

Bu haber toplam 653 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.