EĞİTİMCİLERDEN “YÜZDE 100 ZAM İSTİYORUZ” AÇIKLAMASI

EĞİTİMCİLERDEN “YÜZDE 100 ZAM İSTİYORUZ” AÇIKLAMASI
Eğitim-İş Muğla Şubesi, Sınırsızlık Meydanı’nda eğitim emekçilerine yüzde 100 zam talebiyle basın açıklaması yaparak iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Şube Başkanı Ahmet Çakanel, “Kısık sesle saraylardan değil,...

Eğitim-İş Muğla Şubesi, Sınırsızlık Meydanı’nda eğitim emekçilerine yüzde 100 zam talebiyle basın açıklaması yaparak iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Şube Başkanı Ahmet Çakanel, “Kısık sesle saraylardan değil, gür sesimizle alanlardan haykırıyoruz. Yüzde 100 zam istiyoruz. İnsanca yaşamak istiyoruz” dedi.

Eğitim-İş Muğla Şubesi tarafından, bazı taleplerini dile getirmek için Sınırsızlık Meydanı’ndan basın açıklaması yaptı. Eğitim emekçilerine yüzde 100 zam istediklerini dile getiren sendikalılar, aynı zamanda iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.

Açıklamaya CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, İl Başkanı Adem Zeybekoğlu ve Menteşe İlçe Başkanı Mustafa Aytaç Kavak destek verdi.

Eğitim-İş Muğla Şube başkanı Ahmet Çakanel tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“AKP iktidarı ekonomik krizin yükünü tamamen emekçilerin sırtına yıkan, gelir adaletsizliğini derinleştiren ve yoksullaşmayı artıran politikalar yürütmeye devam etmektedir.  Ağustos 2021’de yandaş sendikayla imzalanan sözde toplu sözleşme ile kamu emekçilerinin ve emeklilerin geleceğine el konulmuş, adeta sefalete mahkûm edilmiştir.  Hükümetin oluşturduğu bütçe ve cari açığın bedeli milyonlarca emekçiye KDV ve ÖTV olarak dönmüş ve çarşıda pazarda kendini göstermiştir. 2022 bütçesinden; memura, dar gelirliye, esnafa, çiftçiye, emekliye, işçiye; vergi, zam, açlık ve yoksulluk çıkmıştır. Türk Lirası hızla değer kaybederken kurdaki dalgalanmalar biz emekçilerin belini iyice bükmüştür. Bu karanlık ekonomik tablo karşısında, aylardır meydanlarda çağrıda bulunuyoruz. “Zam, Kriz, Yoksulluk; Tükeniyoruz!” diyerek peş peşe yapılan zamları, yaşadığımız ekonomik kriz ve derin yoksulluğu haykırıp, siyasi iktidarı önlemler almaya çağırıyoruz.   Ancak tüm bu çağrılarımıza ve taleplerimize yanıt verilmediği gibi her gün biraz daha yoksullaşıyoruz, emeğimiz ucuzluyor.”

“ASGARİ ÜCRETE YAPILAN ZAM BOŞ ÇIKMIŞTIR”

Açıklamanın devamında ise Çakanel, asgari ücrete gelen zammın boşa çıktığını belirterek, “Devletin fabrikalarını yıllar içinde bir bir elden çıkaran, tarımı emperyalistlerin ambargolarıyla baş başa bırakan, sanayiyi teşvikten yandaşı kalkındırmayı anlayan iktidar, 20 yıl içerisinde üretmeden tüketen, birçok mal ve hizmeti dışarıdan almak zorunda olan bir ülke yaratmıştır. Ülkedeki işsizlik oranı ise tavan yapmış, işsiz sayısı 7 milyon 870 bin kişiye ulaşmıştır. İktidarın asgari ücrete yaptığı zam da boş çıkmıştır. Marketlerdeki fiyatlar, yeni vergi zamlarıyla birlikte asgari ücretin zamlı hali bile geçen sene aynı ayda sahip olduğu alım gücünden çok aşağıda kalmış, zam şimdiden erimiştir. Bu erimeyi çeyrek altınla, dolarla anlatma safhasını çoktan geçtik: Geçen yıl maaşıyla 7000 yumurta alabilen asgari ücretli şimdi ancak 3.700 yumurta alabilmektedir” dedi.

“EĞİTİM EMEKÇİLERİ PAYINI EN AĞIR BİÇİMDE ALDI”

“Haklarımızı söke söke alacağız!” diyen Ahmet Çakanel, “Zengini daha zengin, emekçileri ise daha yoksul hale getiren bu eziyetten, eğitim emekçileri de payını en ağır biçimde almıştır. Sözde toplu sözleşme görüşmelerinde kamu çalışanlarına reva görülen 2 yıllık zamlar yıl bitmeden erimiş, enflasyon ve artan vergi dilimi ile kamu emekçisinin alım gücü yerle bir edilmiştir. Eğitim emekçileri, daha ayın başında ayın sonunu kara kara düşünür hale gelmiştir. Bu yoksulluk, bu sömürü artık yeter! Üreten emekçileriz, sesimiz, sözümüz var. Hep birlikte güçlüyüz. Biz eğitim emekçileri, bugünün gerçekliğini TÖS’ten TÖB-DER’den Köy Enstitülerinden devraldığımız tarihsel mirasla yoğuracağız. Mücadelemizi tüm haklarımızı elde edene kadar, eğitim emekçilerine insan onuruna yaraşır bir yaşam sağlayana kadar sürdüreceğiz, haklarımızı söke söke alacağız” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 337 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.