Eğitimde Fırsat Eşitliği

Eğitimde Fırsat Eşitliği
2019-2020 Eğitim Öğretim yılında il genelinde tüm resmi okullarda İlkokul 1. sınıf, Anasınıfı, Bağımsız Anaokulu ve Uygulama anasınıflarına yeni...

2019-2020 Eğitim Öğretim yılında il genelinde tüm resmi okullarda İlkokul 1. sınıf, Anasınıfı, Bağımsız Anaokulu ve Uygulama anasınıflarına yeni kayıt olan öğrencilerin şube ve öğretmenleri, okullarında yapılacak olan ‘kura’ ile belirlenecek. Kuralar, tüm ilçelerde eş zamanlı olarak, 3 Eylül’de, Şube Belirleme Komisyonları tarafından velilerin huzurunda gerçekleştirilecek.

İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre’nin imzasıyla 26 Haziran’da tüm ilçe müdürlüklerine gönderilen resmî yazıda 13 ilçedeki Bağımsız Anaokulları, İlkokullar ve Uygulama Anasınıfı olan okullarda, okula yeni başlayacak öğrencilerin şube ve öğretmenlerinin kura ile belirleneceği belirtildi. Eğitimde fırsat eşitliği ve her öğrencinin eğitim öğretim hakkından eşit ölçüde yararlanabilmesi ilkesine vurgu yapılan yazıda şube belirleme sürecinde yapılacaklar sıralandı. İlçe Müdürlüklerine gönderilen yazıda şube belirleme işlemlerinin sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi adına her okulda 15 Ağustos’a kadar Şube Belirleme Komisyonları kurulması istendi. Okul Müdürü, Okul Aile Birliği Başkanı ve öğretmenlerin yer alacağı komisyonlar şube belirleme kuralarının titizlikle gerçekleşmesini sağlayacak.

Kuralar Velilerin Huzurunda Gerçekleştirilecek

Öğrencilerin şube ve öğretmenlerinin belirleneceği kuralar komisyonlar tarafından velilerin huzurunda gerçekleştirilecek. İl ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri ve Maarif Müfettişleri kura günü okullarda komisyonların çalışmalarını denetleyecek. 2019-2020 eğitim öğretim yılında okula yeni başlayan öğrencilerin bir başka okula nakil yaptırması durumunda, nakil aldırdığı okuldaki şube belirleme komisyonu tarafından velilerin huzurunda kura işlemi gerçekleştirilecek ve öğrencinin yeni şubesi belirlenecek. Bu sayede okula sonradan nakil ile gelmiş olsa dahi öğrencinin diğer öğrencilerle aynı ölçüde fırsateşitliği sağlanmış olacak.

Öğrenciler Yeni Sınıflarında Uyum Eğitimine Alınacaklar

Milli Eğitim Bakanlığının 2019-2020 eğitim öğretim yılı çalışma takvimine göre 5-6 Eylül tarihlerinde okula yeni başlayan öğrencilere ‘Uyum Eğitimi’ verilecek. Öğrencilere kura ile belirlenen şubelerinde yeni öğretmenleriyle, eğitim görecekleri okulları hakkında bilgi edinmelerini sağlamak ve yeni girdikleri eğitim ortamına kısa sürede uyum sağlamalarına katkıda bulunmak amacıyla uyum eğitimleri verilecek.

İki Yeni Ara Tatil Yapılacak

Ülkemiz genelinde 9 Eylül 2019 Pazartesi Günü okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerimizde çalan ilk ders ziliyle birlikte 2019-2020 eğitim öğretim yılı başlamış olacak. Yeni çalışma takvimi kapsamında bu sene ilk defa dönemler içinde ara tatiller yapılacak. İlk ara tatil 18-22 Kasım 2019 tarihleri arasında yapılacak. İkinci dönem ara tatili ise 06 Nisan 2020 Pazartesi günü başlayacak ve 10 Nisan 2020 Cuma günü bitecek. Yarıyıl tatili ise 20 Ocak' ta başlayacak ve 31 Ocak'ta sona erecek. 2019-2020 eğitim öğretim yılı 19 Haziran 2020'de sona erecek olup öğrenciler 11 haftalık yaz tatiline girecek.

(Sinem Karakaya)

Bu haber toplam 530 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.