“Eğitimde Ufuk Turu İlçe Çalıştayı” sonuçları değerlendirildi

“Eğitimde Ufuk Turu İlçe Çalıştayı” sonuçları değerlendirildi
Ula İlçe Milli Eğitim tarafından organize edilen “Eğitimde Ufuk Turu İlçe Çalıştayı” kapsamında 3 yılda bir yapılan PISA (Uluslararası Öğrenci...

Ula İlçe Milli Eğitim tarafından organize edilen “Eğitimde Ufuk Turu İlçe Çalıştayı” kapsamında 3 yılda bir yapılan PISA (Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı) sonuçları değerlendirildi.

Sinem Korkmaz

“Eğitimde Ufuk Turu İlçe Çalıştayı” sonuçları değerlendirildi

Muğla Ula İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi işbirliği ile yapılan “Eğitimde Ufuk Turu” Çalıştayı akademisyenlerin ve öğretmenlerin katılımıyla Akyaka Yücelen Hotel’de gerçekleştirildi. Her 3 yılda bir yapılan PISA sonuçları, gerçekleştirilen çalıştayda değerlendirildi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Duman’nın PISA sonuçları ile ilgili görüşlerini bildirdiği çalıştayda, “Eğitim Fakültesi ve Ula İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde gerçekleşen bu çalıştaya Eğitim Fakülteliler olarak katma değer yaratmaktan mutluluk duyduğunu, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk’un deyimiyle toplumsal ev ödevimizi gönüllü ve verimli olarak sürdürmekte olduklarını” belirtti. Çalıştayda Doç. Dr. Burcak Boz Yaman, Doç. Dr. Çiğdem Aldan Karademir, Dr. Öğretim Üyesi Emel Güvey Aktay, Arş. Gör. Sertaç Arabacıoğlu ve Arş. Gör. Orhan Kahya PISA sonuçları hakkında sunum yaptı. MSKÜ Eğitim Fakültesi Eğitim Yönetimi ABD öğretim elemanı Arş. Gör. Orhan Kahya sosyo ekonomik düzey ile ilgili dezavantajlarını yenen ve akademik olarak yüksek başarı düzeylerine erişen “dirençli” öğrenci grubuna dikkat çekti. Türkiye’de bu gruptaki öğrencilerin oranının PISA’da başarılı olan ülkelerdekiyle karşılaştırıldığında oldukça düşük olduğunu belirterek “Eğitim sisteminde başarıyı yakalamanın ön koşullarından birisinin, dezavantajlı tabakayı en aza indirmek, hatta ortadan kaldırmaktır” dedi.

Ula İlçe Milli Eğitim Müdürü Değer Topuz; “PISA çalışmasının amacı, eğitim yöntemlerinde standartlaştırmayı ve gelişmeyi arttırmakla birlikte, dünyada okul çocuklarının başarısını karşılaştırmak, öğrencilerin okulda öğrendikleri bilgi ve becerileri günlük yaşamda kullanma becerisini ölçmektir. Küreselleşen dünyamızda, eğitim alanında yapılan ulusal değerlendirme çalışmalarının yanı sıra, uluslararası düzeyde konumumuzu belirlemek amacıyla eğitim göstergelerine ihtiyaç duyulmaktadır. Bu nedenle belirli referans noktalarına göre ülkemizin eğitim alanında hangi düzeyde olduğunun, giderilmesi gereken eksikliklerin ve alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi ve bu sayede de eğitim düzeyinin yükseltilmesi amacıyla ülkemiz bu projeye katılmaktadır. PISA’da zorunlu eğitimin sonunda örgün eğitime devam eden 15 yaş grubundaki öğrencilerin; Matematik okuryazarlığı, Fen Bilimleri okuryazarlığı ve Okuma Becerileri konu alanlarının dışında, öğrencilerin motivasyonları, kendileri hakkındaki görüşleri, öğrenme biçimleri, okul ortamları ve aileleri ile ilgili veriler toplanmaktadır. Bugün burada yapmış olduğumuz Eğitimde Ufuk Turu PİSA Çalıştayı’nın tüm katılımcılara ve eğitim sistemimize yararlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Bu haber toplam 1009 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.