Ekizoğlu: Kandırıldığımı Anladım Teslim Oldum

Ekizoğlu: Kandırıldığımı Anladım Teslim Oldum
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a suikast timini götüren helikopter pilotlarından Yüzbaşı Yücel Ekizoğlu “ Imsık Havaalanına gittiğim de Fethi Yarbay kolumdan...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a suikast timini götüren helikopter pilotlarından Yüzbaşı Yücel Ekizoğlu “ Imsık Havaalanına gittiğim de Fethi Yarbay kolumdan tuttu ve ‘bir daha kalkmayacaksınız. Darbe girişiminde yer almışsınız’ dedi. O zaman birileri tarafından kandırıldığımı düşündüm ve teslim olma kararı aldım” dedi.

Koordinatlar Oteli Gösteriyordu

Muğla 2’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik suikast girişiminin davasında pilotların Çiğli’den havalanmadan önce gidilecek yerin Marmaris’te bir otel olduğunu bildikleri ortaya çıktı. Suikast timini helikopterle Marmaris’e götüren pilotlardan Yüzbaşı Yücel Ekizoğlu “ Gökhan Sönmezateş Paşam pilotları toplayıp koordinat verdi. Ben koordinatı cep telefonumla çektim. Koordinatı yüklemeye kalktığımda Marmaris’te bir otel olduğunu gördüm. Helikopterler havalanmaya hazır iken bir helikopterden Bahattin Akgül telsizden anons geçerek göreve gitmeyeceğini söyledi. Ben bunu açıkçası yadırgamıştım. Ama bir pilot istemez ise onu zorla uçuramazsınız” dedi.

Eşim Darbe Oldu Demedi

Yücel Ekizoğlu ifadesinde “ kalmadan önce eşimle telefonda görüştüm.Eşim bana darbe girişimiyle ilgili hiç bir şey söylemedi.Eğer söyleseydi bende kalmazdım. Çiğli’den havalanırken ben dahil hiç kimse kulaye bilgi vermedik. Normal şartlarda kuleden kalkış izini alınırdı. Marmaris’e gittiğimizde otelin yanında boş bir araziye indik. Daha sonra deniz üstünde beklemek için havalandık. Bu arada otelin önünde flaşlar patlıyordu. Ben oteldeki insanların ve turistlerin askerlerin fotoğraflarını çektiğini sandım. Fotoğraf makinelerinin flaşları patlıyor sandım. Sonra öğrendim ki atılan el bombasının aydınlatmasıymış” dedi.

Kandırıldığımı Anladım

Yüzel Ekizoğlu ifadesinde “ Yakıt almak için Imsık Havaalanına gittik.  Fethi Yarbaya yakıt almaya geliyorum diye mesaj çektim. Oda Ok dedi. Imsık Havaalanına indiğimde Fethi Yarbay kolumdan tuttu ve sıktı. Bir daha havalanmayacaksınız deyip odasına götürdü. Odasında darbe girişiminden bahsetti. İstanbul ve Ankara’da yaşanan olayları televizyondan gösterdi. O an birileri tarafından kandırıldığımı anladım. Bu olaylar dahilinde kullanıldığımı anladım.  Fethi Yarbaya beni bunlardan tecrit edin dedim.Teslim olmaya karar verdim. Fethi Yarbayın odasından güvenlik güçlerini aradım.Daha sonra da teslim oldum” dedi. Mustafa İnci

Bu haber toplam 856 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.