Ekmek 2 TL

Ekmek 2 TL
Muğla’da ekmek fiyatına zam geldi. Yapılan zam kapsamında ekmek fiyatları 2 lira oldu. Yeni fiyat ile birlikte ekmeğin gramajı da 270 grama yükseldi. Muğla Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanı Güven Akarken,...

Muğla’da ekmek fiyatına zam geldi. Yapılan zam kapsamında ekmek fiyatları 2 lira oldu. Yeni fiyat ile birlikte ekmeğin gramajı da 270 grama yükseldi. Muğla Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanı Güven Akarken, “Zam olarak bakılmamalı, gelen zamma göre ekmeğin gramajı çok iyi arttı” dedi.

Sinem Korkmaz

Muğla’da da yeni ekmek satış fiyatı belli oldu. Ekmeğe yapılan 50 kuruşluk zamla birlikte 2 liraya yükselen ekmeğin gramajı da 200 gramdan 270 grama yükseltildi. Ekmeğin küçük olmasından dolayı tüketiciden şikayet aldıklarını söyleyen Muğla Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanı Güven Akarken, alınan kararı olumlu karşıladı.

Konuyla ilgili görüşünü aldığımız Muğla Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanı Güven Akarken, “Daha önce 200 gram ekmek 1,5 TL’ye satılıyordu ancak ekmeğin çok küçük olması dolayısıyla memnuniyetsizlik söz konusuydu. Ekmek tam anlamıyla besleyici olmuyordu. Bu durumda tüketicinin şikayetleri oldu. Fırıncı esnafımızda değişmesini istiyordu. 270 gram ekmeğin 2 TL olması için bir karar alındı, biz de bu karara uyduk. Bu karar iyi oldu çünkü ekmeğin gramı arttı. Dolayısıyla zam olarak bakılmamalı, gelen zamma göre ekmeğin gramajı çok iyi arttı. Zam demeyelim, gram ve fiyat ayarlaması diyelim” dedi.

VATANDAŞLAR ZAMMI DEĞERLENDİRDİ

Ekmeğe yapılan 50 kuruşluk zam dolayısıyla bazı vatandaşlar tepki gösterirken, bazıları ise gelen zammı haklı buldu.

Ekmeğin fiyatının artmasına tepki gösteren bir vatandaş, “Ekmek fiyatını pahalı buluyorum. Bu konunun araştırılması gerektiğini düşünüyorum. Ben bazen 10 tane ekmek alıyorum. Zorluklar devam ediyor. Zaten maddi sıkıntılar çekiyoruz. Her şeye zam geliyor bir tek ekmeğimiz vardı” dedi.

Her şeye zam geldiği için yapılan zamların normal olduğunu belirten pazarcı Özcan Gürcan, “Doğru bir karar olarak görüyorum. Mahsuller, buğday kolay yetişmiyor zaten, her şeye zam yapıldı o yüzden haklı buluyorum” dedi.

FIRINCILAR KARARDAN MEMNUN

Ekmeğe yapılan zammın geç verilmiş bir karar olduğunu söyleyen fırıncı İlyas Kiriç, “Ekmeğin zammı geç bile kaldı. 270 gram için 2 TL kurtarmaz zaten bizi. Ekmeğin zammı en son, un çuvalının 55 TL olduğu zamanda gerçekleştirilmişti. Şuan unun çuvalı 155 TL’yi geçti. Evet, vatandaşı korumak lazım ekmeğinin zor alanlar var onları da düşünüyoruz ama fırıncı ne yapsın. Un ve maya fiyatları ortada zaten. Bizde her zaman zam diye ağlayan esnaf değiliz. Fırıncılarda bunun bilincinde. Fırıncılara dur demek kolay ama uncu ve mayacılara dur denilmesi zor olduğundan bir tek bize dur diyorlar. Mecbur kalmadıktan sonra fırıncılar kolay kolay zam istemez” şeklinde konuştu.

Menteşe’de faaliyet gösteren bir başka fırıncı ise, “35 senedir bu işi yapıyorum 45 yaşındayım. Bir fırıncı olarak zammın hakkımız olduğunu düşünüyorum. Tatilimiz yok, bayramımız yok sürekli çalışıyoruz. Geçen sene aldığımız unu, 140 TL’ye alıyoruz geçen sene aldığımız 60 TL’lik mayayı şuanda 110 TL’ye alıyoruz. Sigortamızda geçen sene 900 liraydı şuan Bin 400-Bin 600 lira arası oynuyor. İşverenlerde bunun altından kalkamıyor. Ekmeğin zammı gerçekten hakkımız. Vatandaşta ister istemez pandemiden dolayı zor durumda. Biraz da bizi düşünsünler” dedi.

Bu haber toplam 951 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.