El Birliğiyle Yaraları Sarıyorlar

El Birliğiyle Yaraları Sarıyorlar
Muğla’nın Milas İlçesi’nde gönüllü yardımsever vatandaşlar tarafından kurulan Milas Yardım Eli Platformu toplumsal dayanışma içinde yaraları sarıyor....

Muğla’nın Milas İlçesi’nde gönüllü yardımsever vatandaşlar tarafından kurulan Milas Yardım Eli Platformu toplumsal dayanışma içinde yaraları sarıyor. İmece usulü toplanan yardımlar, evi yanan vatandaşlardan sokak hayvanlarına kadar yardıma muhtaç herkese ulaştırılıyor.

Milas’ta örnek bir uygulamayı hayata geçiren vatandaşlar imece usulü yardıma muhtaç herkes için elini taşın altına koyuyor. Yardımsever vatandaşlar tarafından kurulan Milas Yardımeli Platformu yeni evlenmiş ve eşyası olmayan çiftlerden, eğitim bursuna ihtiyacı olan öğrencilere kadar her türlü konuda yardımlaşma sergiliyorlar. Bazı üyeler ise evsiz vatandaşlara ücretsiz yemek veriyor. Platform üyeleri, geçtiğimiz Nisan ayında evi yanan bir aile için de seferber oldu. Üyelerden bir vatandaş evsiz kalan aileye destek olmak için ev verirken, diğer üyeler de imece usulü evin eşyalarını temin ettiler. Yapılan yardımlarla ilgili bilgi veren Milas Yardım Eli Platformu üyelerinden Öznur Özdemir; “ Nisan ayında bir ev yangını oldu maalesef. Ondan sonra evsiz kalan ve evinde hiç eşyası olmayan insanlar durumuna düştüler. Bir arkadaşımız evini verdi aileye kiralık olarak. Biz de elimizden geldiğince onlara eşya sağlamaya çalıştık. Başka bir yardım çalışmamız olarak da; eşi şeker hastası, kendisi maalesef bacağını kaybetmiş biri vardı. Onlara elimizden geldiğince eşya yardımında bulunduk. Bunları söylemek değil de yapmak birinci önceliğimiz. Hepimiz o acıyı yaşayabiliriz, hepimiz o ana denk gelebiliriz. Biz de mümkün olduğunca o insanlara destek sağlamaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Sevil OLUÇ

Bu haber toplam 450 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.