El Emeği Ürünler, Görücüye Çıktı

El Emeği Ürünler, Görücüye Çıktı
Menteşe Belediyesi kursiyerlerinin hazırlamış olduğu eserlerin sergilendiği 2016 -2017 ‘Kış Kursları Yıl Sonu Sergisi’ Konakaltı İskender Alper Kültür...

Menteşe Belediyesi kursiyerlerinin hazırlamış olduğu eserlerin sergilendiği 2016 -2017 ‘Kış Kursları Yıl Sonu Sergisi’ Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezinde açıldı. Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş’ün ev sahipliğinde gerçekleşen sergiye, Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı, İl Jandarma Komutan Yardımcısı, Menteşe Kaymakamı, kursiyerler, kurs eğitmenleri ve vatandaşlar katıldı.

Serginin açış konuşmalarını Başkan Gümüş, ücretsiz olarak verilen kurslara katılımın her geçen gün arttığına dikkat çekerek, “Kursiyerlerimizin hazırlamış olduğu, el emeği göz nuru eserlerin sergisine hoş geldiniz. Her yıl ebru, dekoratif ahşap süsleme, ev aksesuarları, resim, tiyatro, müzik ve spor topluluğu kursları olmak üzere ücretsiz verdiğimiz kurslarımızdan,yaklaşık 1000 vatandaşımız faydalanıyor. Bugünde kursiyerimizin, 29 daldaki eseri görücüye çıktı. Geleneksel hale gelen kurslarımız sayesinde vatandaşlarımız hem yeni dostluklar kurarak sosyalleşiyor, hem de el becerilerini geliştiriyorlar. Ayrıca bu sergimizde açılan ürünlerin satışı yapılarak, kursiyerlerimiz ev ekonomilerine de katkı sağlıyor. Kurslarımızın açılmasında emeği geçen kurs eğitmenlerimize teşekkür ediyorum. Kursiyerlerimize de el emeği, göz nuru ürünleri için tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. “ dedi.

Kış Kursları Yıl Sonu Sergisinde konuşan Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir’de birer konuşma yaparak kursiyerleri tebrik ettiler.

Konuşmaların ardından Menteşe Belediyesi 2016 -2017 Kış Kursları Sergisi açıldı. Sergiyi vatandaşlar ile birlikte gezen Muğla protokolü kursiyerler ile bir araya gelerek, kurs eğitmenlerini ve kursiyerleri tebrik ettiler. Serginin gezisi sırasında protokol üyeleri kursa katılan kursiyerlere katılım belgelerini verdiler.

Menteşe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü eğitmenleri ve kursiyerlerinin 2016 -2017 Kış Kursları Sergisi halk oyunları gösterileri, kokteyl ve modern dans gösterileri ile devam etti.  Vatandaşların yoğun ilgisini gören sergi,3 gün boyunca Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezinde ziyaretçilerine açık olacak.

Bu haber toplam 859 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.