Elektriksiz ve susuz sosyal alan

Elektriksiz ve susuz sosyal alan
Menteşe Belediyesi tarafından yaklaşık 2 yıl önce Yörükoğlu Mahallesi’ne elektriksiz ve susuz “Çok Amaçlı Sosyal Alan” açıldı. Açılışının...

Menteşe Belediyesi tarafından yaklaşık 2 yıl önce Yörükoğlu Mahallesi’ne elektriksiz ve susuz “Çok Amaçlı Sosyal Alan” açıldı. Açılışının üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen hala elektrik ve suyu olmayan alanda bir de gençlerin gece geç saate kadar müzikli alkol alması köy halkının tepkisine yol açtı. Konuyla ilgili konuşan Yörükoğlu Mahalle Muhtarı Fazilet Bedir, “Belki de kısıtlamalar var diye şuan bu konuyla ilgilenilmiyor ama bunun öncesi de var. Alanı 2 yıldır hiçbir şekilde kullanamıyoruz. O zaman neden yapıldı?” dedi.

Seda Mığrık

Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Yörükoğlu Mahallesi’nde Menteşe Belediyesi tarafından yapılan elektriksiz ve susuz “Çok Amaçlı Sosyal Alan”da pandemi süreci ve kısıtlamalar yaşanıyor olsa da köy halkı alana biran önce elektrik ve suyun gelmesini istiyor. “Sosyal alana yaklaşık 2 yıldır elektrik ve suyun bağlanmasını beklediklerini söyleyen Yörükoğlu Mahalle Muhtarı Fazilet Bedir, “Sadece 4 direk üstüne kurulu çatımız var” dedi.

Elektrik ve su olmadığı için vatandaşların kullanamadığı tesisi alkollü gençlerin kullanması ve gece geç saatlere kadar müzikli eğlenmeleri vatandaşların tepki göstermesine neden oldu.

“MÜRACAATTA BULUNDUK AMA HALA BİR ÇÖZÜME VARAMADIK”

Yemek pişirme alanı ve kenarına bir tel örgüsü olmayan sadece 4 direk üstüne kurulu çatıya Sosyal Alan dediklerini ifade eden Muhtar Bedir, “31 Mart seçimlerinden sonra seçildikten sonra 2 aya varmadan bunun müracaatını yaptım. Sosyal alanımız var bunun elektriği bağlı değil diye müracaatını yaptım. Fakat aradan aşağı yukarı bir buçuk yıl geçti hala sosyal alan için elektriği bağlanmıyor. Sebep ne bilmiyorum. Suyu da yok. Sosyal alana mutlaka bir yemek pişirme yeri de olmalı. Yemekhanesi yok park alanı yok. 31 Mart seçimlerinin sonundan Mayıs ayının sonuna kadar köyümüzde 4 tane düğün yapıldı. Bir türlü vatandaşlarımız bu alanı kullanamadı.  Belediyemize müracaatta bulunduk ama hala bir çözüme varamadık yemek pişirme alanı veya kenarına bir tel örgüsü olmayan sadece 4 direk üstüne kurulu çatımız var” diye konuştu.

“GENÇLER ALKOL İÇİN KULLANIYOR”

Köy halkı ise kullanıma hazır olmayan çok amaçlı salonunu kullanamadıklarını belirterek, mevlit, düğün gibi etkinlikler için bu alandan yararlanamadıklarını belirtti.

Köy halkı sosyal alanı amacı dışında kullanıldığını, gençlerin alkol kullanmak için geldiklerini ve bu durumdan rahatsız olduklarını dile getirdi. Çok amaçlı salonun etrafında tel örgü veya kapı olmadığı için herkesin rahat bir şekilde kullandığını belirttiler. Bir an önce yetkilerin bu durumu çözüme kavuşturmasını isteyen köy sakinleri amacı dışı kullanılmasının önlenmesi için tedbir alınmasını istediklerini dile getirdiler.

Bu haber toplam 1260 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.