“ELLERİMLE DİKTİĞİM AĞAÇLAR YOK OLDU”

“ELLERİMLE DİKTİĞİM AĞAÇLAR YOK OLDU”
Muğla’nın Bodrum ilçesi Mazı Mahallesinde orman yangınında ağaçlarını kaybeden 88 yaşındaki Hasan Akkaş gözyaşlarını tutamadı. Burada doğduğunu ve ömrünün burada geçtiğini ifade eden Akkaş, elleriyle diktiği ağaçların...

Muğla’nın Bodrum ilçesi Mazı Mahallesinde orman yangınında ağaçlarını kaybeden 88 yaşındaki Hasan Akkaş gözyaşlarını tutamadı. Burada doğduğunu ve ömrünün burada geçtiğini ifade eden Akkaş, elleriyle diktiği ağaçların yok olduğunu izlemek zorunda kaldığı için çok üzgün olduğunu söyledi.

Bodrum’da 15 bin hektar ormanlık alanın zarar gördüğü Mazı Mahallesi’nde soğutma çalışmaları tamamlandı. 88 yaşındaki Hasan Akkaş, elleriyle diktiği ağaçların yok olduğunu izlemek zorunda kaldığı için çok üzgün olduğunu ifade etti. Akkaş, yanan ağaçları için gözyaşlarını tutamadı.

On kişilik Hasar Tespit Komisyonu ile Mazı Mahallesi’nde çalışmalar başladı. Armutçuk Mevkii’nde çalışmalara başlayan ekip Bodrum Belediyesi Başkan Yardımcısı Ummahan Yurt ile birlikte Aşağı Mazı ve Yukarı Mazı’da hasar tespiti yapmaya devam ediyor.

Yanan ev ve bahçe eşyaları, araç gereçlere kadar raporlayan Hasar Tespit Komisyonu, telef olan hayvanları ve ağaçları da raporladı.

‘’YATAĞINDAN YORGANINA KADAR HER ŞEYİ TAMAMLAYACAĞIZ’’

Yangının başladığı ilk günden bu yana bölgede yurttaşlarla birlikte mücadele veren Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Mazı Çakıllı Yalı bölgesinde zarar gören bir pansiyon ve evi yerinde inceledi. Oluşan hasarların tespiti için Belediye Hasar Tespit Komisyonu’nuna talimat verdi. Aras, depremzedelere acil ihtiyaçlarını, barınacak yerlerinin olup olmadığını sordu; ‘’Hemen bir yaşam konteyneri ayarlayalım. Eksik malzemelerin hepsini toparlayacağız. Yatağından, yorganına kadar her şeyi tamamlayacağız.” dedi.

Belediye Hasar Tespit Komisyonu, Mazı yaylası olarak bilinen alanda inceleme yaptığı sırada yangında yanan yüzyıllık bir meşe ağacının kökünden dumanların yükseldiğini fark etti. Dumanlar kısa sürede alevlere dönüşünce Komisyon, yanlarında bulunan içme suları ile aleve anında müdahale etti. Bölgenin soğutma çalışmalarının yapılması için itfaiye birimlerine haber verdi.

Bu haber toplam 1281 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.