Elmastan daha değerli olan painete taşı ele geçirildi

Elmastan daha değerli olan painete taşı ele geçirildi
Muğla’nın Milas ilçesinde KOM Ekiplerince 5 ayrı adreste yapılan aramalarda elmas taşından daha değerli olan painete taşı ele geçirildi. 7 şahıs hakkında adli işlem başlatıldı.Muğla KOM Şube Müdürlüğü Kaçakçılık...

Muğla’nın Milas ilçesinde KOM Ekiplerince 5 ayrı adreste yapılan aramalarda elmas taşından daha değerli olan painete taşı ele geçirildi. 7 şahıs hakkında adli işlem başlatıldı.

Muğla KOM Şube Müdürlüğü Kaçakçılık Büro Amirliği Ekiplerince yapılan saha çalışmalarında Milas’ta 6 ayrı şahsın kaçak kazı yaptıkları, ikametlerinde tarihi eser ve değerli maden bulundurdukları ve bu tarihi eserlerin satışını yapacakları bilgisi alındı.

Alınan bilgi üzerine şahısların ikametlerine arama kararı alındı ve alınan karar doğrultusunda eş zamanlı olarak 5 adreste arama gerçekleştirildi.

Bir karatı 60 bin – 70 bin dolar civarında olan toplamda bin 500 gram elmas taşından daha değerli olan painete taşı, 2 adet tarihi eser aramada kullanılan dedektör, biri yarı otomatik olmak üzere 2 adet ruhsatsız tüfek ele geçirildi.

Ele geçirilen painete taşlarının ön inceleme raparunda MTA görevlilerine gösterildi ve bu painete taşlarının değerli taşlar olduğu 1 karatının 60 bin -70 bin dolar aralığında olduğu anlaşıldı.

7 şahıs hakkında adli tahkikat başlatıldı.

Bu haber toplam 391 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.