Elveda Pınar

Elveda Pınar
Günümüzde Covid-19’dan korunmak, kadın cinayetlerinden korunmaktan neredeyse daha kolay. Sebebi ise, virüsün hayatımızda nasıl bir tehdit oluşturduğunu...

Günümüzde Covid-19’dan korunmak, kadın cinayetlerinden korunmaktan neredeyse daha kolay. Sebebi ise, virüsün hayatımızda nasıl bir tehdit oluşturduğunu ve belirtilerini biliyoruz. Peki ya hayatımızın içinde olan insanlar bizim için ne kadar tehdit oluşturuyor? Biz bu insanları ne kadar tanıyoruz ve korunmak için nasıl bir tedbir almalıyız? Ne yazık ki kadın cinayetlerinin çoğu ya akrabamız ya arkadaşımız ya da komşumuz, yani en sevdiklerimiz.

Ahlak ve namus konuşulunca tek taraflı kadını konuşmak adeta adaletsizlik ve eşitsizlik. Eşitlik sadece kağıt üzerinde kalmamalı. Kadın cinayetinden hakim karşısına çıkan sanık sadece kravat taktığı için indirim almamalı veya “namusumu temizledim” diyerek kendini aklayamamalı…

Emine, Zeynep, Güleda hafızalarımızdan silinmeden dün bu isimlere Pınar eklendi. Ayrıca yaşadığımız memleket, deniziyle ve havasıyla kendisinden söz ettirmesi gerekirken, kadın cinayeti ile hele hele üniversiteli arkadaşlarımın cinayetleriyle anılması daha da üzücü bir durum. Yarınlarımızda adları farklı, hikayeleri aynı başka bir kadın olmasın. Yaşama hakkı en kutsal haktır. Bir kadın spikerin “ Türkiye’de kadın olmak zor ama kadın ölmek kolay. Ardı arda 4 kadın cinayeti vereceğiz çünkü birini görmeyen diğerini görsün, diğerini duymayan öbürünü fark etsin diye. Duymadım görmedim bilmiyorum olmasın diye. Biz kadınlar ölmezden gelemiyoruz siz de görmezden gelemeyin diye” şeklindeki konuşması hep hafızamda.

Peygamber efendimiz (sav)’in sözünü de görmezden gelmeyelim: “Kadınlar konusunda Allah’tan korkun. Çünkü sizler onları Allah’ın emanetiyle aldınız. En iyi insan; kadın ve kızlarına karşı en iyi davranandır. Bir erkek, hanımını döverse, kıyamette onun davacısı ben olurum.”

İnsanlarımız ya da insan sandıklarımız, kadın kavramının ne olduğunu unuttu hatta unutmakla kalmadı öldürdü. Yaşadığımız bu toplumun yarısını kadınlar ve diğer yarısını da kadınların yetiştirdikleri oluşturmaktadır.

Hepimiz Pınar’ın ölümüyle sarsılırken, sıra kimde korkusu da içimizi sardı. Pınar henüz 27 yaşındaydı. Hayalleri, belki de hayata karşı çok güzel planları vardı. Biz Pınar’ı diğer öldürülen kadınlar gibi koruyamadık. Umarım başka Pınarların canı yanmadan bu cinayetlere bir “dur” deriz. Elveda güzel gülüşlü Pınar.

Vicdanlı kalın…

Bu haber toplam 1034 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.