EMLAK DEĞERİ ARTIŞI TARIMSAL FAALİYETLERİ OLUMSUZ ETKİLEYECEK

EMLAK DEĞERİ ARTIŞI TARIMSAL FAALİYETLERİ OLUMSUZ ETKİLEYECEK
Bodrum Ticaret Odası başkanları yaşanan emlak değeri artışlarına ilişkin Muğla Valisi Orhan Tavlı’ya bir ziyaret gerçekleştirdi.Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, IMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube...

Bodrum Ticaret Odası başkanları yaşanan emlak değeri artışlarına ilişkin Muğla Valisi Orhan Tavlı’ya bir ziyaret gerçekleştirdi.

Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, IMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube Başkanı Orhan Dinç, Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Başeymez ve Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hasan Kablı ile birlikte Muğla’da bir dizi ziyarette bulundu.

Yaşanan emlak değeri artışlarını ilgili makamlara aktaran Oda Başkanları, Muğla Valisi Orhan Tavlı ve Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak’ı ziyaret etti.

Muğla ziyaretlerine Vali Orhan Tavlı’dan başlayan Bodrum oda başkanları, Vali Orhan Tavlı’ya emlak değer artışlarının yaratacağı sorunları bir rapor halinde sundu. Oda başkanları yaşanan mağduriyetlerin işletme sahiplerini ve esnafı zor duruma sokacağına dikkat çekerek bu konuda oda üyelerinin büyük bir endişe yaşadıklarını belirttiler.

MÜLK SAHİPLERİ RANTA YENİK DÜŞECEK

Başkan Kocadon, 7 Eylül 2021 tarihine kadar BODTO üyelerinin yasal itirazlarını Muğla Vergi Mahkemesi’ne yaptığını belirterek, “Bodrum Odaları olarak endişemiz, ailesinden kalmış ve hiçbir gelir getirmeyen arsa/ tarlalara tahakkuk ettirilecek bu vergiler ödenemeyecek ve sahipleri aile mülklerini elden çıkarmak zorunda kalacaklardır. Yoğun yapılaşma faaliyetlerinin olduğu bu süreçte mülk sahiplerimiz ranta yenik düşeceklerdir. Bununla beraber yıllardır mücadelesini verdiğimiz ecrimisil cezalarının yüksekliğinde hesaplama yönteminde kullanılan emlak değerlerinin daha da yükselmesiyle daha yüksek ecrimisil ödemek zorunda kalacak işletmelerimizin ciddi bir maddi yük altında kalmasıdır.” dedi.

BODTO Başkanı 2020 yılından bu güne pandemi ile mücadele eden işletmelerin şimdi de ödeyemeyecekleri vergilerle karşı karşıya kalmasının kamu maliyesi açısından da sorun yaratacağına değinerek, bu konuda Vali Tavlı’dan destek talebinde bulundu.

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak’a da konuyu açıklayan Bodrum heyeti, emlak değerlerindeki artışla birlikte elden çıkan arazilerin tarımsal faaliyetleri olumsuz etkileyeceğini savundu.

Bodrum Oda başkanları konuya çözüm bulunması adına lobi faaliyetlerine devam edeceklerini açıkladı.

Bu haber toplam 286 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.