Emlak ve galericilik sınavları Şubat’ta yapılacak

Emlak ve galericilik sınavları Şubat’ta yapılacak
Emlak danışmanlığı mesleğini yapabilmek ve taşınmaz ticareti yetki belgesi alınmasında zorunlu olan mesleki yeterlilik belgesini almak isteyenler için Emlak Akademi ve Kariyer Belgelendirme iş birliği tarafından Seviye-4 ve Seviye-5...

Emlak danışmanlığı mesleğini yapabilmek ve taşınmaz ticareti yetki belgesi alınmasında zorunlu olan mesleki yeterlilik belgesini almak isteyenler için Emlak Akademi ve Kariyer Belgelendirme iş birliği tarafından Seviye-4 ve Seviye-5 sınavları Milas’ta yapılacak.

Ticaret Bakanlığı tarafından 5 Haziran 2018 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe giren ve geçtiğimiz yıl 14 Ekim 2020 tarihinde revizyon edilerek tekrar yayınlanan taşınmaz ticareti yönetmeliği gereğince emlak danışmanlığı mesleğini yapabilmek ve taşınmaz ticareti yetki belgesi alınmasında zorunlu olan mesleki yeterlilik belgesini almak isteyenler için Emlak Akademi ve Kariyer Belgelendirme iş birliği tarafından Seviye-4 ve Seviye-5 sınavları Milas’ta yapılacak.

MYK BELGESİ SINAVLARI İÇİN SAYILI GÜNLER KALDI!

Bundan sonra seviye 5 sınavına özellikle katılım sağlayacak olanlar için Lise mezunu şartı getirileceğini belirten Emlak Akademi Koordinatörü Mehmet Sert, 31 Mart’tan sonra sigortalı olarak çalışmak isteyen ve bugüne kadar herhangi bir belge almayan emlak danışmanı adaylarının Seviye-4 Belgesi alma zorunluluğu olduğunu belirtti. Sert, “İlk ve ortaokul mezunları bu fırsatı kaçırmasınlar. Çünkü yönetmelik maddeleri uygulanarak ve TTBS ekranından ofislerde çalışan tüm danışmanlar Ticaret Bakanlığına bildirilecek ve bu danışmanların hangi ofiste çalıştıkları resmiyet kazanacak ve ayakçı korsan diye tabir edilen kişilerin resmi kurumlarda iş ve işlem yapılmasının önüne geçilecek” dedi.

TAŞINMAZ TİCARETİ YETKİ BELGESİ İŞLEMLERİ İÇİN SON TARİH 31 MART 2021

Emlak Akademi Koordinatörü Mehmet Sert yaptığı açıklamada, 5 Haziran 2018’den önce oda kaydı ve vergi kaydına sahip ofis sahipleri için yetki belgelerinin 31 Mart 2021 tarihine kadar alıp tamamlamaları gerektiğini açıkladı. Yetki belgesi almamış olan esnaf ve işletmelerin ilan portallarına ilan ve reklam veremeyeceği gibi resmi kurumlarda iş ve işlemde yapamayacaklarını bildirdi.

Bu haber toplam 346 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.