EMNİYET KAN BAĞIŞINDA BULUNDU

EMNİYET KAN BAĞIŞINDA BULUNDU
Muğla İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Türk Kızılay Muğla Şube Başkanlığı’na kan bağışında bulunuldu. Emniyet binasında özel harekat, trafik şube, terörle mücadele şube müdürlüğü başta olmak üzere birçok emniyet...

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Türk Kızılay Muğla Şube Başkanlığı’na kan bağışında bulunuldu. Emniyet binasında özel harekat, trafik şube, terörle mücadele şube müdürlüğü başta olmak üzere birçok emniyet personeli kan verdi.

Muğla İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu ve emniyet müdür yardımcıları olmak üzere emniyet personeli, kan bağışı kampanyası kapsamında Coronavirüs salgını nedeniyle kan stoklarında azalma yaşanan Kızılay'a kan bağışında bulundu.

Emniyet binasında özel harekat, trafik şube, terörle mücadele şube müdürlüğü başta olmak üzere birçok emniyet personeli kan verdi.

“KAN ACİL DEĞİL SÜREKLİ İHTİYAÇTIR”

Kanın acil değil, sürekli bir ihtiyaç olduğunu belirten Türk Kızılay Muğla Kan Merkezi Organizasyoncusu Adem Sali, “Türk Kızılay Muğla Kan Merkezi olarak ilimizin kan ihtiyacını gidermek için tüm kamu ve kuruluşlarla aralıksız hız kesmeden çalışma yapmaktayız. Çabalarımız bir yere kadar. Muğla İl Emniyet Müdürlüğümüz gibi örnek kurumlarımız bize destek verince daha başarılı çalışmalara imza atabiliyoruz. Kan bağışı toplumsal olarak, başımıza gelmeden anlamadığımız bir durum. İlimizdeki hastanelerin günlük kan ihtiyacı ortalama 150 ünite. Bizde bunu gidermek için ilimizde 6 ayrı noktadan kan bağışı kabul ediyoruz. Vatandaşlarımız kan bağışında hassasiyetle özellikle pandemi döneminde kendilerini biraz geri çektiler. Fakat kan ihtiyacı azalmıyor. Kanserli hastalarımız, bölgemizde yaygın görülen Akdeniz Anemisi, talesemi hastalığı ve ameliyatlarımız hız kesmeden devam ediyor. Vatandaşlarımız kan bağışına devam ederse çok seviniriz. Bu vesileyle başta İl Emniyet Müdürümüz Sayın Süleyman Bey olmak üzere bütün kurum müdürlerine çok teşekkür ediyoruz. Diğer kurumlarda da örnek teşkil etmek adına kan bağışı çalışmalarımızı tekrar yapmayı diliyoruz” diye konuştu.

KAN BAĞIŞI VE COVİD-19

Kan bağışında Covid-19 hastalığı ile ilgili konuşan Adem Sali, “Covid-19 hastalığı kan yoluyla değil, hava ve damlacık yoluyla bulaşan bir hastalık. Kan bağışı hususunda kesinlikle bir endişe olmasın. Bizler hijyenik şartlarda vatandaşlarımızdan sosyal mesafeyi koruyarak, kan bağışımızı kabul ediyoruz. Tüm düzeneğimiz buna göre ayarlandı. Vatandaşlarımızın kafasında en ufak bir şüphe olmasın. Covid-19hastası olmuş iyileşmiş vatandaşlarımız 28 gün sonra kan bağışı yapabilirler. Aşı olmuş vatandaşlarımızda 1 hafta sonra kan bağışı yapabilirler. Şöyle de bir ön yargı var, ‘Benim kan gurubum çok sık rastlanan bir kan grubu’ diyerek kan vermeyen vatandaşlarımız var. İhtiyaç yoktur demeyelim. Yaygın bulunan kan gurubunun hastası da ona göre fazla. Bütün kan gruplarına ihtiyacımız var” dedi.

“İHTİYAÇ YOK DEMEYELİM”

Vatandaşları düzenli bir şekilde kan vermeye davet eden Muğla İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu ise, “Sayın Adem Beyin söylediği gibi kan acil değil, sürekli bir ihtiyaçtır. Bunun için vatandaşımızın Kızılay’ın kan ihtiyacını gidermesi ile ilgili yapılan tüm çalışmalara destek vermesini rica ediyorum. Allah kimseyi kana, ihtiyaç olacak duruma düşürmesin. Eskiden kan bulmak zordu ama Kızılay’ın son 15 yıldır yapılanması bizleri bir nebzede olsa rahatlattı. İhtiyaç yoktur demeyelim, düzenli bir şekilde kan verelim. Desteklerimizi eksik etmeyelim. Umarım kana ihtiyacımı olmaz ama kansızda kalmayız” diye konuştu.

Bu haber toplam 284 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.