en başarılı vekil

en başarılı vekil
Ege Bölgesinin 5 Büyükşehir’inde 19-25 Haziran tarihleri arasında yapılan araştırmasına göre CHP Muğla Milletvekili Av. Akın Üstündağ Muğla’...

Ege Bölgesinin 5 Büyükşehir’inde 19-25 Haziran tarihleri arasında yapılan araştırmasına göre CHP Muğla Milletvekili Av. Akın Üstündağ Muğla’ da en başarılı Milletvekili oldu.

Bu araştırma Dünya Araştırmacılar Derneği ESOMAR üyesi olan ORC (Objective Research Center) tarafından 19 - 25 Haziran 2016 tarihleri arasında Ege Bölgesinin 5 Büyükşehrinde yapıldı. Araştırma farklı sosyo-ekonomik ve sosyo-demografik gruba mensup kişilerden yaş, cinsiyet ve eğitim kotalarına göre tesadüfi yöntemle seçilmiş 8250 kişi ile ‘‘CATI-Bilgisayar Destekli Telefon Görüşmesi’’ yöntemiyle gerçekleştirildi. Muğla bölgesinde yapılan araştırma sonuçlarına göre en başarılı İlçe Belediye Başkanı %51,4 başarı oranı ile Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon olurken hemen arkasından ise % 50,5 başarı oranı ile Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ikinci sırayı aldı.

En başarılı Muğla Milletvekilleri sıralamasında ise, CHP Muğla Milletvekili Av. Akın Üstündağ %40.0 başarı oranı ile birinci sırayı alırken, AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk %28,5 başarı oranı ile ikinci sırayı aldı. Aynı araştırmada Muğla’ lı seçmenlerin TBMM’ de görmek istediği öne çıkan isimler ise İskender Gencer, Mürsel Alban olarak sıralandı.

Araştırmada Muğla seçmenine bu gün genel seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz diye sorulduğunda ise alınan sonuçlarda CHP %47,5, AK Parti %31,8, MHP %14,0, HDP %3,6, diğer partiler %3,1 olarak sıralandı. Yine araştırma sonuçlarına göre 01 Kasım seçimlerinden sonra araştırmanın yapıldığı tarihe kadar Muğla’ da CHP %0,9, MHP % 1,0, HDP %0,5 oranında oy kaybederken AK Parti ise %1,9 oranında oyunu arttırmış görünüyor.

CHP Muğla Milletvekili Av. Akın Üstündağ yaptığı açıklamada ‘’ Parlamentodaki ilk dönemimde Muğla’ lı seçmenlerimizin şahsıma gösterdikleri güvene layık olmak için daha çok çalışmam gerektiğine inanıyorum. Muğla halkına teşekkür ediyorum’’ dedi.

Bu haber toplam 833 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.