En büyük hayali arenaya çıkmak

En büyük hayali arenaya çıkmak
Muğla’nın Menteşe ilçesi Yeşilyurt Mahallesi’nde yaşayan 16 yaşındaki Furkan Çakı’nın en büyük hayalinin boğasını arenada güreştirmek olduğunu...

Muğla’nın Menteşe ilçesi Yeşilyurt Mahallesi’nde yaşayan 16 yaşındaki Furkan Çakı’nın en büyük hayalinin boğasını arenada güreştirmek olduğunu söyledi. Çocukluğunda beri hayvanlar ile zaman geçirmeyi çok sevdiğini belirten Çakı, “En büyük hayalim Zorbey ile güreşlere katılmak ve kupa almak” dedi.

Sinem Korkmaz

Muğla’nın Menteşe ilçesi Yeşilyurt Mahallesi’nde yaşayan Furkan Çakı’nın en büyük hayali boğası Zorbey ile boğa güreşlerine katılıp kupa almak. Güreşler yoluyla hem Yeşilyurt’u hem de kedisini tanıtmak istediğini söyleyen Çakı, “Zorbey ile hayallerimi gerçekleştireceğime inanıyorum” dedi.

Okulunun yanı sıra ailesine hayvanlık işinde yardım ettiğini belirten Furkan Çakı bir yandan da Zorbey’e antrenman yaptırıp, güreşlere hazırladığını söyledi. Çakı, Cororavirüs salgını nedeniyle iptal olan boğa güreşleri tekrar başladığında hemen arenaya çıkmak istediğini de ekledi.

Boğası Zorbey ile sürekli antrenman yaptığını söyleyen Furkan Çakı,  “Küçüklükten beri hayvanların içindeyim. Boğa güreşi benim için hep bir hobiydi. Kedimi mutlu hissediyorum. Boğamı ben büyüttüm. Adı Zorbey. En büyük hayalim Zorbey ile güreşlere katılmak ve kupa almak. Baş güreşte özellikle. Bu sayede en köyümü hem kendimi tanıtmış olacağım ve hayallerimi gerçekleştirmiş olacağım. Her gün antrenman yapıyoruz. Boğam ile birlikte yürüyoruz. Bazen inat ediyor hiç yürümüyor ama genellikle antrenmanlarımızı yapıyoruz. Zorbey yaklaşık 1 ton ağırlığında. Zorbey ile zaman geçirmeyi çok seviyorum. Birde kendim büyüttüğüm için ayrı bir sevgi var.  Herkes hayvanlarla iç içe olmalı inanın çok güzel bir şey. Daha önce güreşler hep antrenman olarak katıldık. Bu sene yarışa hazırlanıyorduk fakat Coronavirüs salgınından dolayı katılamadık. Bu hastalık umarım biran önce biter bende hayallerimin peşinden giderim. Bu hobimin yanı sıra okuluma devam ediyorum, aileme hayvanlıkta yardım ediyorum. Şuan okulumuz uzaktan eğitim şeklinde olduğu için hem aileme işlerinde daha çok yardım edebiliyorum hem de Zorbey’e daha çok zaman ayırabiliyorum. Günlük ortalama 3-4 saatimi Zorbey ile geçiriyorum. Zorbey ile hayallerimi gerçekleştireceğime inanıyorum” dedi.

Bu haber toplam 640 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.