ENA BİRDER’den protokol ziyareti

ENA BİRDER’den protokol ziyareti
Engelli birey ve ailelerin sesi olmak için kurulan Engelli ve Aileleri Birliği Derneği (ENA BİRDER) uluslararası proje için protokol ziyareti gerçekleştirdi.Engeli ve Aileleri Birliği Derneği, yönetim kurulu üyeleri ve engelli aileleri...

Engelli birey ve ailelerin sesi olmak için kurulan Engelli ve Aileleri Birliği Derneği (ENA BİRDER) uluslararası proje için protokol ziyareti gerçekleştirdi.

Engeli ve Aileleri Birliği Derneği, yönetim kurulu üyeleri ve engelli aileleri ile birlikte Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman Gürün’ü makamında ziyaret etti.

Gerçekleştirilen ziyarete yönetim kurulunda yer alan Dernek Genel Başkanvekili Gökhan Kaniömri, Genel Sekreter Aysun Saraçoğlu Kolkesen, Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Kazim Uysal, Eğitim Kültür ve Spor Sekreteri Suna Taşdemir, Mali Sayman Halide Güleryüz, Dernek Denetim Kurulu Başkanı Miktat Seçti, Muğla Menteşe Atatürk Anadolu ve Teknik Lisesi Öğretmenlerinden özel eğitim ve meslek öğretmeni Rana Şat ve dernek üyeleri katıldı.

Ziyarette engelli bireylerin yaşadıkları sorun ve istihdam problemleri gündeme getirilerek, Muğla bölgesinde yaşayan engelli bireylere öncü olmak adına engelli bireylerin ve ailelerinin ötelenmeyeceği artık toplumda dışlanmayacağı ifadelerine vurgu yapıldı.

Engelli ve Aileri Birliği Derneği Genel Başkanı Tulgay Hasar, her zaman engelli birey ve ailelerinin yanında olunarak sorun yaratan değil çözüm üreten bir sivil toplum kuruluşu oldukları ifadelerine yer verdi. Tulgay Hasar, “Türkiye’de bir ilk olan Engelli Ailelerine Kısa Mola, Engelsiz Plajlar, Engelsiz İzciler ve Engelsiz Nakil araçları hizmetleri ile Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne yılın Engelsiz Şehri ödülü alması bizler için sevindirici bir durum. Engelli ve Aileleri Birliği Derneği olarak Engelli Dostu Büyükşehir Belediye Başkan, Engelli Hizmetlerinden dolayı teşekür ediyor, saygılarımızı sunuyoruz. Ayrıca, ENA BİRDER’in hizmet ofisini bizlere kazandıran Engelli Dostu Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay ve ekibine sonsuz teşekür diyoruz. ‘Engelsiz Yarınlar ve Engelsiz bir Muğla’ için fırsat eşitliği sağlamaları konusunda yanımızda destek olan tüm kurum ve kuruluşlara minnettarız” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 283 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.