Zübeyda Fellahoğlu

Zübeyda Fellahoğlu

ENDİŞELERİN GİDERİLMESİ ŞART

ENDİŞELERİN GİDERİLMESİ ŞART

Muğla Emniyet Müdürlüğünce gerçekleştirilen uyuşturucu ve fuhuş operasyonları, hırsızlık çetelerinin yakalanması başarı ile sürdürülmekte.

Kendilerine teşekkür, canımız, malımız güvende.

Ancak yapılan operasyonlarda yakalanan bu zanlıların ki özellikle okullarda görevli kantinci, hizmetli yada okul öğrencilerinden bazılarının kurye olarak kullanılması durumunda İl Milli Eğitim Müdürlüğünün harekete geçmesi gerekiyor.

Öğrenci velileri oldukça endişeli.

Velilerin endişeli ve kaygılı olmaları kötü sonuçları doğuracaktır.

En önemli olumsuz sonuç;

Okul yönetimlerine, öğretmenlere olan güvenin yok olması.

Ardından çocuklarına okula göndermemek için bir yığın bahaneler, mazeretler ortaya koyma.

Okul güvenliği diye ortaya koyabileceğimiz bir alan var. Bu konu eğitim, öğretim kadar, hatta onlardan da daha öncelikli bir durum.

2017-2018 eğitim-öğretim yılı için 81 il valiliklerine okul çevresinde alınacak güvenlik tedbirleri konulu genelge gönderildi.

Bu genelge doğrultusunda güvenli eğitim koordinasyon görevlisi belirlenip okul yöneticileri ile irtibat halinde olması vurgulandı.

Bu genelgeden de anlaşılacağı gibi okul içi güvenlik önlemleri son derece önemli ve hassas bir çizgi.

Okul içine uyuşturucu sokulması, kesici delici aletlerin okul içine alınmasını önlemenin en temel şartı okul müdür ve diğer yöneticiler ile eğitim kadrosunda başta rehberlik ve psikolojik danışmanlık olmak üzere tüm branş öğretmenlerinin yılın her günü motivasyonlarını bozmadan çalışması, yıllık okul güvenliği çalışma programı hazırlanıp eksiksiz uyulması gerekiyor.

Okul içi güvenlik önlemleri faaliyet programı;

-Okul rehberlik servisince ayrı

-Okul işgüvenliği temsilcisince ayrı

-Okul  kol faaliyetleri içinde zaten zorunlu olan yangın ve diğer tehlikeleri önleme kolu yanında; işyeri güvenliği, madde bağımlılığı, Yeşilay, Kızılay kolları zorunlu hale gelmeli.

Kol faaliyetlerinde eksik kalan ünitelerden işlemek yerine madde bağımlılığı ile mücadele, madde bağımlılığının toplum ve gençlik üzerine etkileri işlenmeli. Çünkü toplumsal çöküşün önüne geçecek. Uygulamalara ihtiyaç var.

Yine okullarda bayrak saygısı, vatan sevgisi, insan sevgisi, milli değerler dersler dışında eğitsel kol faaliyetlerinde ve okul yönetiminin sorumlu tutumlarıyla kazandırılır.

Bu yazı toplam 897 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Zübeyda Fellahoğlu Arşivi
SON YAZILAR