Engelli Tuvaleti Kullanıma Hazır

Engelli Tuvaleti Kullanıma Hazır
Sevil OLUÇ- Menteşe Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atapark’ın yanına yapılan ve çalışmaları büyük ölçüde tamamlanan engelli tuvaleti ...

Sevil OLUÇ- Menteşe Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atapark’ın yanına yapılan ve çalışmaları büyük ölçüde tamamlanan engelli tuvaleti  birkaç gün içinde kullanıma açılacak.

Muğla’nın Menteşe İlçesi’nde yaşayan engelli bireyler için büyük bir eksiklik olan kent merkezinde engelli tuvaletinin olmaması sorunu Menteşe Belediyesi tarafından çözüme kavuşturuldu. Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atapark’ın köşesindeki atıl durumda olan barakanın günümüz standartlarında engelli tuvaletine dönüştürülmesiyle engelli bireylerin kullanımına sunulacak. Fiziki çalışmaları büyük ölçüde tamamlanan engelli tuvaletinin birkaç gün içinde kullanıma açılacağı öğrenildi. Konuyla ilgili Menteşe Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Çalışmalar bitti, ufak tefek eksiklikleri var. Birkaç gün içinde faaliyete alacağız. İçerideki armatürlerin bağlantıları yapıldıktan sonra kullanıma açılacak. Engelli standartlarına uygun olarak yapıldı. Sınırsızlık Meydanı’na da engelli tuvaleti yapmayı düşündük. Ancak orada teknik açıdan bazı sorunlar çıktı. İlerleyen zamanlarda şehrin farklı noktalarında da engelli tuvaleti yapılması konusunu gelen ihtiyaç ve talepler doğrultusunda değerlendireceğiz.”

“Sorunumuzun Çözülmesi Bizi Mutlu Etti”

Engelli bireyler için büyük sorun teşkil eden engelli tuvaleti sorununun çözüme kavuşturulmasından dolayı duydukları mutluluğu dile getiren Muğla Engelliler Derneği Başkanı Emine Çakıroğlu;  “Biz sekiz yıldır Belediye’ye bu konudaki taleplerimizi iletiyoruz.  İnsan Hakları Kurulu’na kadar gittik. Orada kararlar da çıktı. Karar çıkalı 3 yıl olmasına rağmen şu anda yapıldı. Yapılmış olması ve sorunumuzun çözülmesi bizimutlu etti. Umarım bu Atapark’la sınırlı kalmaz. Şehrin başka yerlerine de yapılmalı.  Çünkü engelliler illaki şehrin tek bir noktasına toplanmak zorunda değil. Tuvalet sorunu çok zaruri bir ihtiyaç.  Duyarlılıklarından dolayı Menteşe Belediyesi’nedernek olarak ve engellilerimiz adına teşekkür ederim. Pazaryerine de bir tane engelli tuvaleti yapılsa çok iyi olur.”

Bu haber toplam 5371 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.