Engelliler Günü’nde Çelenk Sunma Töreni Gerçekleştirildi

Engelliler Günü’nde Çelenk Sunma Töreni Gerçekleştirildi
SİNEM KARAKAYA- 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk koyma töreni düzenlendi.Her yıl 3 Aralık’ta kutlanan Dünya...

SİNEM KARAKAYA- 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk koyma töreni düzenlendi.

Her yıl 3 Aralık’ta kutlanan Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk koyma töreni düzenlendi.

Törene Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban, Aile, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Osman Toprakçı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, Menteşe Belediye Başkan Yardımcısı Leyla Ersöz, Menteşe Milli Eğitim Müdürü Soner Kaya, Muğla Engelliler Derneği, Muğla Beyazay Derneği, Zihinsel Engelliler Derneği, Engelsiz Üniversite Topluluğu, engelli bireyler ve vatandaşlar katıldı.

Aile, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Muğla Engelliler Derneği, Muğla Beyazay Derneği ve Muğla Zihinsel Engelliler Derneği’nin çelenk sunumunun ardından Saygı Duruşunda duruldu ve İstiklal Marşı okundu.

Engelliler Günü’nde Çelenk Sunma Töreni Gerçekleştirildi

Daha sonra günün anlam ve önemi belirten konuşmayı yapan Aile, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Osman Toprakçı; “Bizler insanı yaşatan, insani değerleri her şeyin üstünde tutan bir medeniyetin mensuplarıyız. Müdürlüğümüz olarak en önemli gayelerimizden biri engelli kardeşlerimizin sorunlarına bu alanda hizmet veren Sivil Toplum Kuruluşları ile birlikte cesaretle ve kararlılıkla el atmak ve bu sorunlara çözüm üretmek oldu. Bu noktada çok büyük bir mesafe kaydetmenin de memnuniyetini taşıyoruz. Bakanlığımızın yapmış olduğu çalışmalar sonucunda engellileri yok sayan anlayış yerine engelliye her alanda pozitif ayrımcılık tanıyan bir anlayışı getirdi. Engelli ve yaşlılarımızın en fazla ailelerinin yanında iken mutlu ve huzurlu olacaklarına inanıyoruz. Bu çerçevede,  sosyal ve ekonomik sebeplerle muhtaç durumunda kalan engelli ve yaşlılarımızın aileleriyle birlikte yaşamaları adına, 2005 yılında bir sosyal yardım programı olan Evde Bakım Aylığı uygulamasıyla 2019 yılı genelinde 52.068 engelli vatandaşımızın yakınına toplam 69.221.388 TL. Nakdi destek sağlanmaktadır. Ayrıca ücretsiz ve indirimli seyahat hakkı kapsamında toplam 1.791 engelli vatandaşımıza engelli kimlik kartı verilmiştir. Ailesi yanında bakımı mümkün olmayan 151 engellimiz için, Müdürlüğümüze bağlı veya denetimimiz altındaki kuruluşlarca bakım hizmetleri verilmektedir.  Bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da yeni projelerle, yeni hizmetlerle sizlerin huzurunda olacağız. Sizlerin gören gözü, işiten kulağı, tutan eli olmaya devam edeceğiz. Her bir engelli kardeşimizin bu ülke için ortaya koyabileceği bir değer, bir kabiliyet var. Bize düşen bu kabiliyetlerinizi gerçekleştirmenin önünü açmaktır.  Engellilere sadece bu gün değil, tüm yaşamlara boyunca engin bir sevgi ile sahip çıkmalıyız. Bugün münasebeti ile her alanda engelli vatandaşlarımızın engellerin ortadan kaldırılması ve engelli konusundaki toplumsal duyarlılık ve farkındalığın güçlenmesini temenni eder, engellilerimize aileleri ile birlikte sağlıklı ve mutlu bir yaşam dileriz” dedi.

Etkinlikler daha sonra engelliler derneğinde ziyaret kabulüyle devam etti.

Bu haber toplam 707 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.