Engelliler Haftası Etkinlikleri Devam Ediyor

Engelliler Haftası Etkinlikleri Devam Ediyor
Muğla’nın Menteşe ilçesinde 10-16 Mayıs Dünya Engeliler Haftası dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk koyma programı düzenlendi.Menteşe Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünden başlayan yürüyüşe;bando...

Muğla’nın Menteşe ilçesinde 10-16 Mayıs Dünya Engeliler Haftası dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk koyma programı düzenlendi.

Menteşe Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünden başlayan yürüyüşe;bando takımı eşliğinde Muğla Engelliler Derneği, Muğla Zihinsel Engelliler Derneği, Muğla Özel Uygulama Okulu ve M. Önol Karadeveci Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi eşlik etti. Program Cumhuriyet Meydanı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Programa Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü İlkay Türkoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Engelliler için korumacı değil onlara fırsat eşitliği tanıyan bir düşünceyle çalışmaları gerektiğini dile getiren Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü İlkay Türkoğlu; “ 10-16 Mayıs Engelliler Haftası Birleşmiş Milletlere üye 156 ülkede aynı tarihlerde gerçekleşmektedir. Engellilerin haklarına ilişkin Birleşmiş Milletlerin sözleşmesini ilk imzalayan ülkeler arasında yer alan ülkemizde de bu haftada çeşitli etkinlikler yapılmaktadır. Engelli vatandaşlarımızla ilgili hem bireysel hem kurumsal olarak üzerimize düşen bazı sorumluluklar vardır. Onların toplumsal hayata katılımlarının sağlanması ve hayat standartlarının yükseltilmesi hepimizin insanlık görevidir. Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak, bunun bilincinde hareket etmekte eğitim, sağlık, kültür, sanat, spor gibi alanlardan tutun ulaşım, psikolojik, sosyal destek,  iş ve mesleki rehabilitasyona kadar birçok alanda onların yanında yer almaktayız.  Engelli hizmetleri şubemiz başta olmak üzere tüm birimlerimizle engelliler için korumacı değil onlara fırsat eşitliği tanıyan bir düşünceyle çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Çünkü engellilerimizin sosyal hayatlarında daha aktif bir yaşam sürmeleri en doğal haklarıdır. Engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşama tam katılımlarının sağlanması, ayrımcılığa maruz kalmayan, haklarını kullanabilen kişiler olmalarına imkân verilmesi, her alanda engelli vatandaşlarımızın önünde bulunan engellerin ortadan kaldırılması, engellilerimizin başkalarına gerek duymadan yaşamını sürdüren ve üreten toplumsal yaşama katkıda bulunan bireyler olmalarının sağlanması devletin temel görevidir.  Engellilere sadece bu haftada değil tüm yaşamları boyunca engin bir sevgiyle sahip çıkmalıyız” Dedi.

Engelliler Haftası etkinlikleri 16 Mayıs’a kadar devam edecek.

Sinem Karakaya-Neval Çolak

Bu haber toplam 491 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.