Engellilere hibe desteği 143 milyon liraya ulaştı

Engellilere hibe desteği 143 milyon liraya ulaştı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın engellilere verdiği destek sürüyor. İŞKUR’un engellilere sağladığı hibe desteğinden bugüne kadar 3 bin 90 engelli faydalandı, 2014'ten bu yana 143 milyon lira destek verildi.Çalışma...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın engellilere verdiği destek sürüyor. İŞKUR’un engellilere sağladığı hibe desteğinden bugüne kadar 3 bin 90 engelli faydalandı, 2014'ten bu yana 143 milyon lira destek verildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 2014 yılından itibaren engellilere verilen hibe desteği verilerini paylaştı.

Bilgin, 3 bin 90 engellinin destekten yararlanarak kendi işini kurduğunu ve bu kapsamda 143 milyon lira destek verildiğini açıkladı.

Bakan Bilgin, engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen ceza geliriyle, bu yıl toplam 352 projeye 19,7 milyon lira desteğin daha sağlanacağını belirterek, "Bu desteğin yaklaşık 16 ,6 milyon lirası engelliler için kullanılacak" dedi.

ESKİ HÜKÜMLÜLERE 72 MİLYON LİRA HİBE

Bakan Bilgin, kendi işini kurmak isteyen eski hükümlülere de 72 milyon lira hibe desteği sağlandığını açıkladı. Bu destekten faydalanan 2 bin 168 eski hükümlü kendi işini kurdu.

Bu haber toplam 1191 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.