Engellilerin ücretsiz seyahat hakkı engellenemez

Engellilerin ücretsiz seyahat hakkı engellenemez
 HABER MÜDÜRÜ
Minibüsle Fethiye İnlice’den Dalaman Devlet Hastanesine gitmek isteyen Türkiye Görme Engelliler Derneği Muğla Şube Sekreteri Mehmet Özdemir ve refakatçısı olan Eşi, hastaneye gittiklerini ve engellilerin yasa kapsamında minibüs ücreti ödemeyeceğini söyledi.

Minibüsle Fethiye İnlice’den Dalaman Devlet Hastanesine gitmek isteyen Türkiye Görme Engelliler Derneği Muğla Şube Sekreteri Mehmet Özdemir ve refakatçısı olan Eşine hastaneye giderken hakaretlerde bulunarak minibüs ücreti isteyen şoför hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Türkiye Görme Engelliler Derneği Muğla Şube Sekreteri Mehmet Özdemir, Muğla Gazetesi Haber Müdürü Kenan Gürbüz’e Engellilerin ve özellikle görme engellilerin sık sık otobüs ve minibüs şoförlerinin tacizine maruz kaldığını anlatarak, “Halk otobüsü şoförlerinden sürekli beleşçi muamelesi görüyoruz. Dalaman Devlet hastanesine giderken eşimle benden ücret talep ettiler yasaları böyle emretmediğini söyledim yasaların değiştiğini söyledi ben de hayır istediğiniz yere sorarız sıkıntı yok ben aynı zamanda Muğla Valiliği Denetleme Ve İzleme Komisyon üyesiyim dedim adam bizim şerefsiz olduğumuzu söyleyip her türlü küfür etti. Bende avukatım aracılığıyla şoför hakkında suç duyurusunda bulunacağım”

whatsapp-image-2024-05-10-at-11-30-03-2.jpeg

SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK

Türkiye Görme Engelliler Derneği Muğla Şube Sekreteri Mehmet Özdemir’in Avukatı Naciye Nazan Güler ise şunları söyledi:

‘’Öncelikle Engelliler Haftası’nı kutlarım. Böyle haberlerle değil, engellilere engelsiz, önyargısız ve ayrımcılık gözetmeksizin bir yaklaşımda olduğumuz haberler duyarız. Kamuyu aydınlatma ve farkındalık oluşturmak adına engellilerin bu tür mağduriyetlerine sessiz kalmamamız gerekiyor. Yapmış olduğumuz şikayette, gerek yolcu hakları gerekse engelli hakları noktasında ihlalleri dile getirdik. Engellinin refakatçisinin de engelli gibi ücretsiz seyahat etme hakkı bulunmaktadır. Anayasal seyahat haklarını hiçe sayan ve kamu hizmetini gereği gibi yapmayanlarla mücadelemize devam edeceğiz. Toplumunu ezilen kesimi, hassasiyetle korunması gereken öncelikle engelli, çocuk, yaşlı, kadın, işçi gibi haksızlığa uğrayanlar için hak arama özgürlüğüne sahip çıkmalıyız“

Bu haber toplam 109 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum