Engelsiz Tarım İle İlk Hasadı Yaptılar

Engelsiz Tarım İle İlk Hasadı Yaptılar
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ‘Tarımda Engelleri Aşıyoruz’ projesi kapsamında, Muğla Engelliler Derneği’nin yürüttüğü tarımsal üretim çalışmasının ilk hasadı yapılarak pazar yerinde satışı yapıldı. Down sendromlu...

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ‘Tarımda Engelleri Aşıyoruz’ projesi kapsamında, Muğla Engelliler Derneği’nin yürüttüğü tarımsal üretim çalışmasının ilk hasadı yapılarak pazar yerinde satışı yapıldı. Down sendromlu ve engelli bireyler, kendi ürettikleri meyve ve sebzelerin satışını yapmanın mutluluğunu yaşadı.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ‘Tarımda Engelleri Aşıyoruz’ projesinin hasat zamanı geldi. Muğla Engelliler Derneği ile Muğla Tarım Orman İl Müdürlüğü  öncülüğünde, Muğla’nın Yaraş Mahallesi’ndeki bahçeye 21 Mart Down Sendromlular Günü’nde meyve ve sebze dikimi yapan down sendromlu ve engelli bireyler, ilk hasadı yaparak ürettikleri ürünleri pazar yerinde sattı. Konuyla ilgili bilgi veren Muğla Engelliler Derneği Yönetim Kurulu üyesi Melek Yalçındağ; Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yaptığı bir proje vardı. “Engelli çocuklarımız ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile21 Mart Down Sendromlular Günü’nde biz bu projeye başladık. Çoğunluğu down sendromlu olan çocuklarımızla beraber bunu yaptık. Diğer engelli çocuklarımız da katıldı. Yaklaşık 2 aydır bu çalışmayı yapıyoruz. Bugün de artık hasadımızı yaptık. Çocuklarımızla beraber satışını yapıyoruz. 21 Mart’ta dikim yapıldı. Muğla’nın Yaraş mahallesindeydi bahçemiz. Çilek, soğan, marul, maydanoz, roka var şu anda tezgâhlarda. Fasulye ve biber de diktik ama onların henüz toplama zamanı gelmedi. Bugün ilk hasadımız ve ilk satışımız. İlerleyen zamanlarda ürünlerimiz oldukça satış yapmaya devam edeceğiz. Çocuklarımız çok mutlu oldular. Bahçede uğraşmayı çok sevdiler. Bahçeye gidiş geliş ayrı bir zevkli oldu. Böyle güzel projelere herkesin duyarlı davranıp destek vermesini bekliyoruz” diye konuştu.

Pazarda satışı yapılan meyve ve sebzelerden elde edilen gelir Muğla Engelliler Derneği’ne bağışlanacak.

Sevil OLUÇ

Bu haber toplam 513 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.