Engelsiz Tarım ile İlk Hasat Yapıldı

Engelsiz Tarım ile İlk Hasat Yapıldı
Menteşe Belediyesi ve Muğla Zihinsel Engelliler Derneği’nin “Engelleri Üreterek Aşıyoruz” projesinin ilk hasadı yapıldı. Menteşe Belediyesi tarafından...

Menteşe Belediyesi ve Muğla Zihinsel Engelliler Derneği’nin “Engelleri Üreterek Aşıyoruz” projesinin ilk hasadı yapıldı. Menteşe Belediyesi tarafından kendilerine tahsis edilen bahçede domates, biber, salatalık fideleri ile çiçek diken engelli bireyler ilk hasadı yaparak, ürettikleri ürünleri pazar yerinde sattılar.

Muğla Zihinsel Engelliler Derneği’nin bahçesinde ilk hasadı engelli bireylerle yapan Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, “2 ay önce dikimini yaptığımız domates, biber, salatalık fidelerimizin ilk hasadını yaptık. Birlikte diktiğimiz meyve ve sebzeleri yine hep birlikte topladık. Engelli bireylerimiz şimdi de pazar yerinde kendileri için ücretsiz olarak ayırdığımız yerde, ürünlerinin satışını yapıyorlar.  Bunun mutluluğunu kelimelerle anlatmak çok zor. Onların da ne kadar mutlu oldukları, gözlerinden okunuyor. Bahçeyle uğraşmak onları çok mutlu etti.  Proje sayesinde hem toprakla, üretimle ilgileniyorlar, hem de sosyalleşip, sosyal hayatın içine karışıyorlar.” dedi.

Engelli bireylerin pazar yerinde kendilerine ayrılan yerde yaptıkları meyve ve sebze satışlarına vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Engelli bireylerin kendi ürettikleri ürünler kısa zamanda satıldı.  Elde edilen gelir Muğla Zihinsel Engelliler Derneği yararına kullanılacak.

Bu haber toplam 874 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.