“Engelsiz Üniversite ve Engelsiz Toplum” Paneli Yapıldı

“Engelsiz Üniversite ve Engelsiz Toplum” Paneli Yapıldı
SİNEM KORKMAZ- Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Engelsiz Kampüs Birimi Dünya Engelliler Günü Programı Düzenledi. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Kapsamında...

SİNEM KORKMAZ- Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Engelsiz Kampüs Birimi Dünya Engelliler Günü Programı Düzenledi. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Kapsamında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde “Engelsiz Üniversite ve Engelsiz Toplum” başlıklı panel yapıldı. Panel’de Dr. Öğretim Görevlisi Nilay Muslu, Dr. Öğretim Görevlisi Deniz Tekin Ersan ve Araştırma Görevlisi Erdem Türk katılımcıları Dünya Engelliler Günü ve Engelsiz Kampüs Birimi hakkında bilgilendirdiler.

“Engelsiz Üniversite ve Engelsiz Toplum” Paneli Yapıldı

Müziğe olan tutkusuyla engelleri bir bir aşıp üniversitede okuyabilen otizmli sayılı bireylerden biri olan Piyanist Ateş Güldoğan verdiği konser ile dinleyenleri mest etti. Müzik üzerine birçok eğitim olan otizmli birey katılımcıların beğenisi topladı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi tarafından düzenlenen Dünya Engelliler Günü Programının açılış konuşmasını yapan Bakiye Uğur; “ bugün Dünya Engelliler Günü olması dolayısıyla düzenlenmiş olan bu panele katılımızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Her şeyin başı sağlık. Ben bir tıp doktoruyum. İnsanlar yaşamları boyunca çeşitli hastalıklara ve kazalara maruz kalıyor. Bunlarında tabi ki insan vücudunda bir takım etkileri oluyor. Engellerde öyle bazıları doğuştan oluyor bazıları sonrada kazanılmış oluyor. Biz toplumda hepimiz aslında birer engelli adayıyız. Yaşadığımız koşullar, yaşam şartları ve iş kazaları, trafik kazaları tüm bunlar yaşamamız boyunca bir belirsizlik bir engel potansiyeli oluşturuyor. Engelli bireylerin elbette bir takım ihtiyaçları var. Bu ihtiyaçları gidermek veya kolaylaştırmak, önlerinde ki engelleri aşmak bizim Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yöneticileri olarak en önemli görevlerimizden birisi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi çok büyük bir kurum. Yaklaşık 45 bin öğrencisi var. Birçok çalışanı var. Dolayısıyla aramızda engelli çalışanlarımız ve öğrencilerimiz mevcut. Biz aslında yönetime geldiğimizden beri engellilerle ilgili birçok şey yapmaya çalıştık ama daha yeni bir ivme kazanmış durumdayız. Bir yönerge hazırlandı şimdi yönetmeliğe bağlı olarak. Bu yönerge bize biraz hızda verecek. Aynı zamanda bir toplulukta kurmalıyız.” İfadelerini kullandı.

“Engelsiz Üniversite ve Engelsiz Toplum” Paneli Yapıldı

Panelin ardından öğrencilere yönelik simülasyon etkinliği yapıldı.

Bu haber toplam 689 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.