Er Şahin Şehit

Er Şahin Şehit
Günlerdir şehitlerimizle günümüzü geçiriyoruz. Ülkede artan terör olaylarında şehit olan güvenlik görevlileri memleketlerinde vatan toprağıyla buluşurken...

Günlerdir şehitlerimizle günümüzü geçiriyoruz. Ülkede artan terör olaylarında şehit olan güvenlik görevlileri memleketlerinde vatan toprağıyla buluşurken ülke genelinde gerilim artıyor. Birçok ilde terörü lanetleyen yürüyüş ve gösteriler devam ederken şehitlerin son anları anıları da haber bültenlerinin ana konusu haline geliyor.

***

Dağlıca pususunda şehit düşen silah arkadaşları ile son görüşmelerini ve o anları sosyal paylaşım sitesinde paylaşan Er Şahin Şimşek paylaşımıyla herkesi ağlatmıştı. Paylaşımında:

“06.09.2015 saat sabaha karşı 04.30...

Koğuştaki bir kaç tıkırtıyla uyandım. 3 gündür atlatamadığım gribin etkisi hala üzerimdeydi. Koldaki arkadaşlarım ben hastayım diye beni yanlarında götürmek istemediler. O yüzden benden habersiz Daglıca Karakolu'na çıkıp, pkk tarafından kapatılan Yüksekova-Hakkari yolunu açacaklardı. Saat 05:10 kol çıkmak üzere. Gelmemi istemedikleri halde kalkıp hazırlanışım, Kobranın yanına kadar gelişim rahatsiz etti hepsini. "Sen hastasın gelme. Silah kaydın var bugün burada kal" dedi Tilki. Israrımda diretmem uzerine komutanımın dudaklarından dökülen 4 kelime çınladı kulaklarımda "Sana emrediyorum. Burada kalacaksın!"

Saat 15:00 Dağlıca Karakolu'na baskın olduğu yönünde asparagas olmasını umduğumuz bir haber geldi.

Saat 19:00 Daglıca Karakoluyla irtibat kesildi. Ulaşamıyoruz. Arkadaslarım ve komutanım telsize cevap vermiyolar. Frekans ayarlı değildir diye teselli umup yine de tedirgin bir şekilde haber bekliyorum.

Saat 20:35. Daglica'dan şehit haberleri gelmeye başladı. Korkum, ekmeğimi suyumu paylaştığım, bayat ekmeği 3 kişiyle yediğim, aynı golde beraber bağırdığım aynı sigarayı içtiğim o güzel insanların beni terketmeleri.

Saat 22.40 Yan ranzada yatan TİLKİ ŞEHİT!

Alt ranzada yatan botlarımı saklayan HOCA ŞEHİT

Koğuşun en küçüğü TERLİKSİ ŞEHİT!

Ula ankarali Alt devreler gelecek uşağım diyen LAZ ER ŞEHİT!

Kol Komutanım Teğmen Kırgız YARALI!

Yorganımı çekiştiren Kobracı MURAT ŞEHİT!

Kardeşinin düğünü için gün sayan ARAP MERT ŞEHİT!

Şahin grip. Şahin gidemedi. Şahin'in yası var bugün. Şahin yaralı...” demişti.

***

Bir acı haberde Er Şahin Şimşek’ten geldi. Şahinde kol arkadaşlarının yanına şehitlik mertebesine ulaştı. Dağlıca'da hasta olduğu için operasyona gidemediğini söyleyen er Şahin Şimşek'in şehit olduğuna dair bilgi ailesine verildi, ancak nasıl şehit düştüğüne dair bilgi yok.

***

Dağlıca'da PKK saldırısı sonucu 16 asker şehit düşmüş, haber üzerine şehitlerin silah arkadaşı er Şahin Şimşek, Facebook'ta, hasta olduğu için operasyona katılamadığını belirterek duygu dolu bir mesaj paylaşmıştı. Bu mesajdan hemen sonra Şimşek'in de operasyona katıldığı ve burada şehit düştüğü ortaya çıktı. Ancak TSK'nın açıklamaları arasında ve internet sitesinde ne yeni bir operasyondan ne de Şimşek'in şehit düştüğü bilgisinden söz ediliyor.

***

Aslında Dağlıca çok bilinmeyenli denklem olma özelliğini sürdürüyor. Eğer Şahin bu paylaşımdan sonra şehit düştü ise hangi operasyonda yada hangi çatışmada şehit düştü.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) aileye verilen bilgiye göre, Dağlıca'da 16 şehidin verilmesinden ve Şimşek'in bu konuya ilişkin Facebook'taki paylaşımından hemen sonra operasyon başlatıldı. Bu operasyonda görevlendirilen Şimşek, iddialara göre, çatışmada şehit düştü.

***

“Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor,

Bir hilâl uğruna, yâ Rab, ne güneşler batıyor!

Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş asker!

Gökten ecdâd inerek öpse o pâk alnı değer.

Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor tevhidi...

Bedr'in arslanları ancak, bu kadar şanlı idi.”

Ruhları şad olsun.

Bu haber toplam 575 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.