Erbay: iş güvenliği rafa kalktı

Erbay: iş güvenliği rafa kalktı
MUSTAFA İNCİ- CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay “ Soma’da Türkiye tarihindeki en büyük iş cinayetlerinden birinin yaşandı. Ülkemizde iş ve işçi güvenliği rafa kaldırılmıştır. Yandaş şirketlerin karını artırmak için...

MUSTAFA İNCİ- CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay “ Soma’da Türkiye tarihindeki en büyük iş cinayetlerinden birinin yaşandı. Ülkemizde iş ve işçi güvenliği rafa kaldırılmıştır. Yandaş şirketlerin karını artırmak için işçilerin emeği ve hayatları hiçe sayılmaktadır” dedi.

Manisa’nın Soma ilçesinde 301 maden işçisinin hayatını kaybettiği facianın karar duruşması için Akhisar’a giden CHP Muğla Milletvekili Av.Burak Erbay bir basın açıklaması yaptı.

Türkiye’de iş cinayetlerinin her geçen gün arttığını ve bu konuda hiçbir önlemin alınmadığını belirten Erbay, “Soma’da ülkemizin en büyük iş cinayetlerinden birisi yaşanmıştır. Maden sahibi şirketin maliyetleri düşürmek için almadığı önlemeler ve ilgili kurumların gerekli denetimleri yapmaması sonucunda 301 maden işçisi ihmaller zincirinin kurbanı olmuştur. 2014 yılında yaşanan bu faciada sorumlu olanlar adeta korunmuştur.AKP iktidarıyla birlikte ülkemizde iş ve işçi güvenliği rafa kaldırılmıştır. Yandaş şirketlerin karını artırmak için işçilerin emeği ve hayatları hiçe sayılmaktadır.AKP iktidarıyla birlikte iş cinayetlerinde büyük bir artış yaşanmıştır. Soma’da yaşanan bu iş cinayeti Türkiye’de milyonlarca insan için derin bir yara AKP için ise utanç madalyasıdır. Ülkemizde yaşanan bu ihmaller zincirinin son halkasını birkaç gün önce Çorlu’da yaşanan tren kazasında gördük. Bu kazada yine ihmaller nedeniyle 24 vatandaşımız hayatını kaybetti.” dedi.

Erbay “Türkiye AKP iktidarı ile birlikte emeği ve alın teri ile çalışan işçiler için tam anlamıyla bir cehenneme dönüşmüştür.” diyen Erbay, “2017 yılında yaklaşık 2 bin işçi çeşitli iş cinayetlerinde hayatını kaybetti. Bu rakamlar göstermektedir ki Türkiye iş ve işçi güvenliği açısından geri kalmış ülkelerle aynı seviyededir. CHP olarak her zaman emeğin ve emekçinin haklarını savunduk ve bundan sonrada hiç tereddüt etmeden savunmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 1414 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.