Ercan, Tahkim Konferansında Yer Aldı

Ercan, Tahkim Konferansında Yer Aldı
MUTSO Başkanı Mustafa Ercan, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde İstanbul’da gerçekleştirilen, ICC Türkiye Tahkim Günü Uluslararası Tahkim Konferansı’na katıldı.Türkiye...

MUTSO Başkanı Mustafa Ercan, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde İstanbul’da gerçekleştirilen, ICC Türkiye Tahkim Günü Uluslararası Tahkim Konferansı’na katıldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) Türkiye Milli Komitesi ve ICC Milletlerarası Tahkim Divanı işbirliğiyle, 15 Şubat Cuma günü İstanbul’da düzenlenen ICC Türkiye Tahkim Günü Uluslararası Tahkim Konferansı, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, TOBB Başkanı ve ICC Türkiye Milli Komitesi Yönetim Kurulu Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile ICC Milletlerarası Tahkim Divanı Başkanı Alexis Mourre’nin katılımıyla gerçekleştirildi. Konferansa Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) adına Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, ICC’nin dünyada ticaretin ve yatırımların artması için çalışan en büyük iş dünyası kuruluşu olduğunu vurguladı. ICC’nin Birinci Dünya Savaşı’nın uluslararası ticarete verdiği zararı gidermek amacıyla, bir grup girişimci tarafından, ‘barışın tüccarları’ sloganıyla kurulduğunu anımsatan Hisarcıklıoğlu, dünya çapında barışın ve refahın geliştirilmesi için ön saflarda yer aldığını söyledi.

ICC Milletlerarası Tahkim Divanı’nın 1923 yılında kurulduğunu hatırlatan Hisarcıklıoğlu, zamanla farklı ülkelerden özel sektör temsilcilerini bir çatı altında toplayarak, dünyada ticaretin artırılması ve ticaretin önündeki engellerin kaldırılması için referans kurum haline geldiğini söyledi. Hisarcıklıoğlu, ICC’nin 21. asırdaki misyonunu ‘herkes için, her gün ve her yerde çalışan iş dünyası’ olarak yenilediğini belirtti.

Türkiye’de, ICC Türkiye Milli Komitesi’nin kurulması ve faaliyetlerinin yürütülmesi görevinin TOBB’a verildiğine değinen Hisarcıklıoğlu, TOBB çatısı altında faaliyet gösteren ICC Türkiye Milli Komitesi’nin, 1934 yılından bu yana ICC’nin Türkiye temsilciliğini üstlendiğini, ICC’nin çalışmalarına katkı verdiğini söyledi.

Hisarcıklıoğlu, ICC’nin temel faaliyet alanlarından birinin de tüm dünyada kabul gören ve ticarette ülkeler arasındaki farklı uygulamaları kaldırmayı amaçlayan iş kurallarını oluşturmak olduğunu belirterek, “ICC bünyesinde yer alan teknik komisyonlar, birçok farklı alanda çalışma yapıyor. Bu komisyonlar, uluslararası ticarette iş kurallarını ve uygulamalarını oluşturmayı hedeflemiştir. Komitemiz, Türk iş dünyasının uluslararası çalışmalarına katkı sağlamak hedefiyle, ICC komisyonlarında faaliyetlerini başarıyla sürdürmekte. İş dünyasını yakından ilgilendiren, Uluslararası ticarette ihracatçı ve ithalatçıların hak ve yükümlülüklerini açıkça belirten, uluslararası standart kurallar bütünü, INCOTERMS, 2020 yılında yenilenecek. ICC Ticaret Hukuku ve Uygulamaları Komisyonu tarafından yenilenme çalışmaları yapılan Incoterms 2020, ICC Türkiye tarafından, ülkemiz iş dünyasının hizmetine sunulacak ve konuya ilişkin eğitimler düzenlenecek” dedi.

Bu haber toplam 357 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.