Ergun, Maden Hafriyatlarını Meclis’e Taşıdı

Ergun, Maden Hafriyatlarını Meclis’e Taşıdı
İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun, Milas ilçesine bağlı Bahçeburun Mahallesi Demirdağ mevkiinde bulunan maden işletmelerindeki üretim sonucu ortaya...

İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun, Milas ilçesine bağlı Bahçeburun Mahallesi Demirdağ mevkiinde bulunan maden işletmelerindeki üretim sonucu ortaya çıkan hafriyatın kontrolsüz bir şekilde çevreye bırakılması sebebiyle o bölgede bulunan vatandaşlarımızın zeytinlikleri zarar görmekte ve zeytin ağaçları kurumakta olduğunu belirtti.

Süleyman Akbulut

İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun, Milas ilçesine bağlı Bahçeburun Mahallesi Demirdağ mevkiinde bulunan maden işletmelerindeki üretim sonucu ortaya çıkan hafriyatın kontrolsüz bir şekilde çevreye bırakılması konusunu Meclis gündemine taşıdı.

Milletvekili Ergun, konuya ilişkin hazırladığı soru önergesini Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlanmak üzere Meclis’e bir soru önergesi verdi.

Ergun yaptığı açıklamada, “Muğla ilimizin Milas ilçesine bağlı Bahçeburun Mahallesi Demirdağ mevkiinde bulunan maden işletmelerindeki üretim sonucu ortaya çıkan hafriyatın kontrolsüz bir şekilde çevreye bırakılması sebebiyle o bölgede bulunan vatandaşlarımızın zeytinlikleri zarar görmekte ve zeytin ağaçları kurumaktadır. Dolayısıyla zeytin ağaçlarını kaybeden vatandaşlarımız için önemli zararlar ortaya çıkmaktadır. Bununla beraber, yağmur yağdığı zaman yağmur suları ile birlikte bu maden hafriyatları çok daha fazla bir alana yayılarak son derece olumsuz çevresel kirliliklere neden olmaktadır. Vatandaşlarımızın konu ile ilgili kamu otoritelerine durumu ilettikleri ve henüz bir çözüm geliştirilmediği belirtilmektedir” dedi.

Muğla Milletvekili Ergun, Bakan Kurum tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını istediği soruları şöyle sıraladı:

“Bakanlığınızca, söz konusu maden ocağının üretimi süreçlerinde ortaya çıkan çevresel tehditler konusunda şu ana kadar herhangi bir denetim yapılmış mıdır?

Eğer yapılmışsa bu maden işletmesine ne gibi müeyyideler uygulanmıştır?”

Bu haber toplam 398 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.