“Erman Şahin de Belediye Başkanıydı!”

“Erman Şahin de  Belediye Başkanıydı!”
Muğla-Menteşe, Zübeyde Hanım Caddesi’nde geçtiğimiz Cuma Günü aniden başlayan yol çalışması ile mahalle toplu taşıma araçlarının ana duraklara...

Muğla-Menteşe, Zübeyde Hanım Caddesi’nde geçtiğimiz Cuma Günü aniden başlayan yol çalışması ile mahalle toplu taşıma araçlarının ana duraklara gelememesi, yine bir şaşkınlık yarattı.

Yol çalışmasının kendilerine sürpriz olduğunu söyleyen sıralı dönerci esnaflarından Selim Ekşisu, “Belediye hiç çalışmıyor diyebilirim. Erman Şahin’ in başkanlığında belediye gerçekten Muğlalı’nın yanında olur, sesine kulak verirdi. Daha sonra gelen başkanlar, Muğlalı’yı pek dinlemedi, O’nun gibi çalışan çıkmadı” şeklinde bir görüş belirtti.

Neval Çolak Arslan

 Menteşe’nin farklı mahallelerinde sıklıkla tekrarlanan su kesintilerine alışmaya çalıştıklarını belirten Muğlalılar, şimdi de Menteşe’nin cadde ve sokaklarında duyurusu yapılmadan birdenbire başlayan ve yapımı uzun bir süre devam eden altyapı, yol, asfalt ve kaldırım çalışmalarına alışmaya mecbur kaldıklarını anlattı.

Zübeyde Hanım Caddesi’nde ağırlıklı olarak yaşanan otopark sorunundan ve mazgal kanalından ya da dereden çevreye yayılan kötü kokulardan şikâyetçi olan Menteşeliler, şehir merkezine ulaşmak için çekilmez bir yürüyüşe katlanmak zorunda olduklarını söyledi.

MUĞLA DA BİR BÜYÜKŞEHİR

Muğla Gazetesi olarak Zübeyde Hanım Caddesi’ni kullanmak durumunda olan farklı kişilerin görüşlerini aldığımızda, caddede yapılmaya başlanan yol çalışmasından haberlerinin de olmadığını öğrendik.

“Cuma Günü akşamına doğru yol, belediye ekipleri tarafından kazılmaya başlandı. Hiçbir duyuru yapılmadan eski yolun yenilenme çalışmaları başlayınca cadde, araç girişine kapatıldı. Caddeye yürüyerek gelen ve ana duraklarından mahallelerine gitmek isteyenler de bizim yaşadığımız şaşkınlığı yaşadı” diyen Cadde Esnafı Rıdvan Tanrıverdi, “Duraklara gelenler, hızlıca geri dönüp gidiyor. Adliye Kavşağı’nda toplu taşıma araçlarından inenler ise, ellerinde yükleri ile nefes nefese merkeze doğru yürüyor. Yol çalışmalarının ne kadarlık bir sürede biteceği de belli değil! Sağlık önlemleri nedeniyle neredeyse duran işlerimizin, yol yapım süreci bitene kadar da açılmayacağı belli oldu!” dedi.

Seçimlerin üzerinden 6 yıl geçmesine rağmen Muğla Merkezi’nin sorunlarının bir türlü bitmediğini söyleyen Esnaf Tanrıverdi, “Otopark olmadığı için müşteriler zaten araçları ile buraya gelemiyordu. Her yağmur suyu ile kokusu artan dere için hala bir çözüm üretilemedi. Bir şeyler yemek istediği halde bundan rahatsız olan kişiler şimdi artık buraya hiç uğramaz. Diğer büyükşehirler Aydın, Denizli, Antalya’da kullanılmayan ve çok eski bir sistem olan dönel kavşak sayısı Muğla’da git gide artıyor. Birçok sürücü kavşağı nasıl kullanacağını bilmediği için kazalarda artışa sebebiyet veriyor.” diye belirtti ve Zübeyde Hanım Caddesi’ndeki trafik ışıklarını daha faydalı bulduğunu dile getirdi.

YAŞLILARIN DÜŞÜNÜLMEMESİ

Rıdvan Tanrıverdi, yolların tek yön olarak düzenlenmesinin, sürücülere şehri dolaştırdığına dikkat çekti ve “Yıllardır bekleyen ve çözüm isteyen bir sürü sorun var!” diye konuştu.

Adliye Kavşağı’ndan beri yürüdüğünü söyleyen Saliha Süleymanoğlu adlı vatandaş, genel olarak yaşadığı sorunlardan söz etti: “TOKİ’den merkeze geleyim, dedim ama her zaman indiğim durakta inemedim. Buraya kadar yürümek zorunda kaldım. Yol çalışması varmış. Bu yol çalışmaları hiç bitmiyor. İstanbul’dan gelip, gidiyorum ama Muğla hep aynı Muğla! Yolu bozuk, suyu kesik, alt yapısı sorunlu, sokaklar çöp dolu! Vatandaşlara da kızgınım. Eğitim anne, babayla başlar, okulla da harmanlanır. Birine eğitim veremediyseniz bu devletin suçu değil. Böyle pis bir memleketi, ben hiçbir yerde görmedim. Her yer çöp! Çöpçüsü de pis! Her yere yalandan çiçek dikiliyor, gereksiz yere kaldırımlar sökülüyor. Lüzumsuz masraf çok fazla! Yaşlılar için adam akıllı bir oturma alanı yok, hatta bazı otobüs duraklarında oturacak yer bile yok!”

ERMAN ŞAHİN GİBİ ÇALIŞMAK

Yol çalışmasının kendilerine sürpriz olduğunu söyleyen sıralı dönerci esnaflarından Selim Ekşisu, bölgelerinde en önemli sorunun tuvalet eksikliği olduğunu belirtti. Ekşisu, “Burada bir tuvaletimiz yok! Kaç yıldır belediyeye bunu söylüyoruz ama bir dönüş bile olmadı! Stadyumun tuvaletini kullanıyorduk, onlar da artık izin vermiyor. Bazen öğretmenevinin tuvaletini kullanmak istiyoruz, istemiyorlar. Esnaf gerçekten çok mağdur, bir şeyler yemek isteyenler de! Aslında ben de bir belediye emeklisiyim ama belediye hiç çalışmıyor diyebilirim. Erman Şahin’in başkanlığında belediye gerçekten Muğlalı’nın yanında olur, sesine kulak verirdi. Daha sonra gelen başkanlar, Muğlalı’yı pek dinlemedi, O’nun gibi çalışan çıkmadı.” şeklinde bir anlatımda bulundu.

Evinin merkezde, işyerinin ise sanayide bulunduğunu söyleyen Ayla Karakuş adlı vatandaş, “İşe gitmek için evden çıktım, 45 dakika otobüs bekledim. Yoldan geçenlerden biri çalışma yapıldığını ve durağın kapalı olduğunu söyledi. Sonra bir başka durağa gittim, yarım saat de orada bekledim. Sağ olsun, orada da başka biri beni uyardı ve yol çalışması nedeniyle otobüsün geçmeyeceğini, durakların kullanılamadığını belirtti. Zübeyde Hanım Caddesi’nden Menteşe Devlet Hastanesi’ne kadar yürüyeceğim şimdi! İşe çok geç kaldım. Önceden çalışma olduğunu bilseydim, bu kadar uzun süre bekleyip, işe geç kalmazdım. Yol çalışmaları, neden önceden duyurulmuyor? Su kesintisi, yol çalışmaları, durak değişiklikleri, otobüslerin saat değişiklikleri neden önceden bildirilmiyor ve insanlar böyle mağdur ediliyor? Gelen mesajlarda da eksik bilgilendirmeler oluyor. İşe geç kaldım, şimdi ne olacak? Bekleyeceğime sanayiyi kadar yürüseydim! Ben bir Muğlalıyım ama bu ulaşım sıkıntılarından bıktım artık! Kafalarına göre yol kapatıp, çalışma yapıyor, güzergâhları değiştiriyorlar. Su kesintileri ise başlı başına bir ayrı bir sorun oluşturuyor?” şeklinde yaşadığı sorunu dile getirdi.

YIL, 99’DAN, 2020’YE GELİŞEMEMEK

Kendisinin bir CHP’li, eşinin de AK Partili olduğunu söyleyen Ayla Karakuş, “Her su kesintisinde eşim söyleniyor. CHP’li olduğum için önceleri kızıyordum. Ama şimdi hak veriyorum. Bazen o kadar sinirleniyorum ki sosyal medyamdan Osman Gürün’e yazdırıyorum. Yıl 1999’da başkanlığa Osman Gürün geldi, yıl olmuş 2020, hala Osman Gürün! Bunca yılda, ortada ne var? Muğla’da Osman Gürün ne derse o! Ben bir CHP’li olarak CHP’ ye laf söyletmem ama Osman Başkan’a kızgınım! Muğla’nın fazla değişmesini istemesek de bir alt yapı, otopark, su, yol ve ulaşım gibi insanları zora sokan sorunların çoktan çözülmesi gerekirdi. Bu kapalı cadde ve sokaklar, bitmeyen bu yol çalışmaları artık gerçekten bıktırdı!” dedi.

 

 

 

 

Bu haber toplam 1531 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.