Eski Başbakan Mesut Yılmaz hayatını kaybetti

Eski Başbakan Mesut Yılmaz hayatını kaybetti
Eski başbakanlardan ve Anavatan Partisi eski Genel Başkanı 72 yaşındaki Mesut Yılmaz vefat etti. Yılmaz bir süredir hastanede tedavi görüyordu.İstanbul...

Eski başbakanlardan ve Anavatan Partisi eski Genel Başkanı 72 yaşındaki Mesut Yılmaz vefat etti. Yılmaz bir süredir hastanede tedavi görüyordu.

İstanbul Florence Nightingale Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Özgür Şamilgil, Mesut Yılmaz'ın ölümü üzerine yazılı açıklama yaptı.

Şamilgil, “Sayın Ahmet Mesut Yılmaz, yaklaşık 2 yıldır akciğer kanseri ve sonrasında gelişen tıbbi durumlar nedeniyle sürdürdüğü mücadelesine bugün itibarıyla yenik düşmüş ve Hakk’ın rahmetine kavuşmuştur. Kederli ailesine ve sevenlerine sabır dileriz Türk Milleti’nin başı sağ olsun" dedi.

Eski Başbakan Mesut Yılmaz hayatını kaybetti

Türk siyasetinde bir döneme damga vurdu

1947 yılında doğan Mesut Yılmaz, 1971 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye ve İktisat Bölümü'nden mezun oldu.

Siyasette adım adım ilerledi Mesut Yılmaz. 1983 yılında kurulan Anavatan Partisi'nde kurucu üye ve Genel Başkan Yardımcısı oldu. Aynı yıl yapılan genel seçimlerde Rize milletvekili seçildi. Birinci Turgut Özal hükümetinde Devlet Bakanlığı'na atandı. Hükümet sözcülüğü yaptı.

1986 yılında da Kültür ve Turizm Bakanı oldu.

Eski Başbakan Mesut Yılmaz hayatını kaybetti

3 kez başbakanlık yaptı

Mesut Yılmaz, 29 Kasım 1987 seçimlerinde yeniden Rize milletvekili seçildi. İkinci Özal hükümetinde bu kez Dışişleri Bakanı olarak görevlendirildi.

1991 yılında ANAP'ın başına geçti. Ve Başbakan oldu. 20 Ekim 1991'de yapılan genel seçimlerden sonra ana muhalefet partisi lideri olarak çalışmalarını sürdürdü.

1995'teki genel seçimlerin ardından kurulan koalisyon hükümetinde yeniden başbakan oldu.

Partisi 2002 seçimlerinde meclise giremeyince 9 yıl sürdürdüğü genel başkanlık görevinden istifa etti.

Demokrat Parti'den 2011'de istifa etti

2007 yılında yapılan seçimlerde yine Rize’den ancak bu kez bağımsız milletvekili olarak meclise girdi. 2009 yılında Anavatan Partisi ile Doğru Yol Partisi'nin birleşmeleri sonucu kurulan Demokrat Parti'ye geçti. O partiden de 2011 yılında istifa etti.

Eski Başbakan Mesut Yılmaz hayatını kaybetti

Yüce Divan'da yangılandı

2004 yılında Yüce Divan'da yargılandı. Cumhuriyet tarihinde Yüce Divan'da yargılanan ilk başbakan oldu.

Oğlu intihar etti

Eşi Berna Yılmaz ile sık sık kameraların karşısındaydı Mesut Yılmaz. İki oğlundan biri olan Yavuz Yılmaz, 2017 yılında intihar ederek yaşamına son verdi.

2 yıldır ciddi sağlık sorunları yaşıyordu

Yılmaz, son iki senede ciddi sağlık sorunlarıyla mücadele etti. 2019 yılında akciğerinde tespit edilen kanserli hücreler temizlendi. Mayıs ayında da beyin sapında tespit edilen bir tümör nedeniyle ameliyata alındı.

Bu haber toplam 1067 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.