Eski Başyaver Yazıcı yeniden hakim karşısında

Eski Başyaver Yazıcı yeniden hakim karşısında
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe teşebbüsü sırasında Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimi, 2 polisin...

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe teşebbüsü sırasında Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimi, 2 polisin şehit edildiği ve anayasal düzeni ortadan kaldırmaya ilişkin dava Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam etti. Eski Başyaver Ali Yazıcı ve eski Dalaman Deniz Hava Üs Komutanı Albay Cenk Bahadır Avcı’nın esas hakkında savunmalarının alınması beklenirken, Yazıcı’nın avukatının süre talepleri nedeni ile dava 17 Temmuz 2020 tarihine ertelendi.

Neval Çolak

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimi, 2 polisin şehit edilmesi ve anayasal düzeni ortadan kaldırmaya ilişkin davanın 7. celsesi Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam etti.

Duruşmaya Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan vekili ve Cumhurbaşkanlığı avukatları, SEBGİS sistemi ile eski başyaver Ali Yazıcı, Dalaman Deniz Hava Üs Komutanı eski Albay Cenk Bahadır Avcı ve avukatları katıldı.

150 SAYFALIK YENİ BİLGİ

Yargıtay’ın bozma kararının ardından eski başyaver Ali Yazıcı ve eski Dalaman Deniz Hava Üs Komutanı Albay Cenk Bahadır Avcı’nın yargılandığı davanın karar duruşması olduğu ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın'ın geçtiğimiz hafta dosyaya 150 sayfalık yeni bilgi, belge ve iddiaların olduğu bir dilekçe sunduğu öğrenildi. Bu belgeler ardından sanık Ali Yazıcı iddialarla ilgili 6 soruya karşı savunma yapmak için süre talep etti.

Sanık Cenk Bahadır Avcı'nın avukatı süre taleplerinin olmadığını kaydederek, “Ali Yazıcı ile birlikte yargılanmasını yanlış buluyorum. Tanışmıyorlar bile. Süre verilmesini müvekkilime yönelik haksızlık olacağını düşünüyorum. Benim müvekkilim 4 yıldır ceza yatıyor. Bugün karar verilecek diye sabaha kadar dosya üzerinde çalıştım. Müvekkilimin zamana ihtiyacı yok. Eğer süre verilecekse dosyanın tefrik edilmesini talep ediyorum” dedi.

Sanık Cenk Bahadır Avcı'nın avukatının talebi mahkemece reddedildi.

Eski Başyaver Ali Yazıcı, Sanık Cenk Bahadır Avcı'nın avukatının talebi ve şahsı adında söylemlerinin üzerine yaptığı konuşmasında şu ifadelere yerdi:

“Kendi personellerim hakkında hiçbir şey demedim ama ben her şey ile suçlanıyorum. Benden tek saçma hareket görmüşler mi? Darbe ile ilgili bir şey duymuşlar mı? Zaman talebimiz mahkemeye karşı çıkmak amacıyla değildir. 40 aydır cezaevindeyim. Sayın savcının sorularına cevap vermek için en az 3 ay süre talep ediyorum. Ben Cumhurbaşkanımıza asla ihanet etmedim. Ben kellemi Sayın Cumhurbaşkanımıza uzattım ister asar, ister keser.”

Ayrıca Ali Yazıcı’nın avukatı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı görevinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararı ile Genelkurmay Başkanlığı emrine verilmesi ardından görevinden istifa ederek, emekliye ayrılan Tümamiral Cihat Yaycı'nın Marmaris'te bulunan otelde olduğunu ileri sürerek davada tanık olarak dinlenmesini talep etti.

ERKAN KIVRAK İLE OTEL HAKKINDA KONUŞTU

Sincan Cezaevi'nde başka bir suçtan tutuklu olan Mete Semercioğlu tanık olarak dinlendi. Mahkeme başkanının “Ali Yazıcı’yı tanıyor musunuz” sorusuna Mete Semercioğlu, “Ali Yazıcı'yı tanıyorum, darbe teşebbüsünden önceki gün görüştük. Başyaverlik binasına birlikte gittik. Cumhurbaşkanımızın otelinin yerini zaten Ali Yazıcı biliyordu. Benden Sayın Cumhurbaşkanımızın kalacağı oteli araştırmamı istedi. Odama telefonumu almaya gitmiştim, döndüğümde Binbaşı Erkan Kıvrak ile otel hakkında konuştuklarını duydum. Kulağı rahatsız olduğu için uçağa binemediğinden Marmaris'e de araba ile gideceğini söyledi. Ali Yazıcı darbe teşebbüsü ile ilgili bize bir şey söylemedi. Rutin olmayan bir şey yoktu” dedi.

Duruşma, sanıkların esasa ilişkin savunmalarının alınması ve karar verilmek üzere 17 Temmuz 2020 tarihinde saat 09:00'a ertelendi.

Bu haber toplam 1002 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.