Eski Garaj Meydan Oluyor

Eski Garaj Meydan Oluyor
2014 yerel seçimleri öncesinde lüks konutlar ve ticari alan olarak palanlanan ardından açılan davalar sonrasında inşaat başlamadan durdurulan ve o tarihten...

2014 yerel seçimleri öncesinde lüks konutlar ve ticari alan olarak palanlanan ardından açılan davalar sonrasında inşaat başlamadan durdurulan ve o tarihten bu güne kadar atıl vazitte bekleyen Eski Garaj alanı Meydan oluyor.

SİNAN BOYACI

Mülkiyeti Menteşe Belediyesinde bulunan Eski garaj alanının yeni taslak Proje tanıtımı İskender Alper Konakaltı Kültür Merkezi Nail Çakırhan salonunda yapıldı. Proje tanıtımına Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cunhur Çoban, Menteşe Belediye Başkanı Bahttin Gümüş, Menteşe Belediyesi Meclis üyeleri, Mimarlar Odası üyeleri, Menteşe’de faliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları ve vatandaşlar katıldı. Taslak Proje tanıtım toplantısında açılış konuşmasını yapan Menteşe Belediye Başkanı Bahhtin Gümüş Eski Garaj alanının meydan olacağı müjdesini verirken, “daha öncede çok kez gündeme gelen ancak birçok kez sonuca ulaşılamayan Eski Garaj alanımız için bir taslak proje hazırlandı. Sizlerinde katkıları ve görüşleri ile bu proje şekillendirilerek Menteşe’ye yakışır bir şekle sokulacak. Bilindiği gig öncelerinde devam eden dava süresince bu alan için 1/5000’lik çalışama yapılamadı. Tabi ki o çalışma yapılamayınca 1/1001’lik uygulama imar çalışması da yapılamadı. Seçim beyannamemizde bu alana meydan ve Belediye Hizmet binası yapmayı planlamıştık. Büyükşehir Belediyemiz Kendi binasını yaparak şehrin alt kısmına gidiyor. Bizler Menteşe Belediyesi olarak Kentin eski kent dokusu içinde kalmaya ve hizmet etmeye karar verdik. Buralardaki canlılığı bitirmemek için biz kentin kalbinde kalacağız. Bildiğiniz gibi Eski Garaj şu anki yerleşimde kentin tam da merkezinde kalıyor. Böyle bir merkeze meydan yakışır”dedi.

Muğlalı Mimar Serter Karataban tarafından hazırlanan taslak projeyi, projenin mimarı Karataban tanıttı. Proje tanıtımı öncesinde dünyanın birçok meydanından örnekler veren Karataban, “Burada yapılmak istenen ve ihtiyaç duyulan nedir onu değerlendirmek gerek. En büyük ihtiyaç otopark. Menteşe’de günlük kapalı otopark ihtiyacı yaklaşık olarak bin 200 araç. Burada yapılacak yeraltı otoparkı ile 600 araçlık alan yaratmış oluyoruz. Dört katta toplam 600 araç park etme şansı bulacak. Buda şehrin trafiğini epeyce rahatlatacaktır. Üst kısımda ise değişik rekreasyon alanlarından oluşan ticari faaliyetleri de içinde bulunduracak. Meydanların yaşamasında en önemli kaynak ticari faaliyettir. Meydanları ticaretle besleyemezseniz meydanlar benimsenmez” dedi.

Bu haber toplam 7978 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.