Eski kulüp başkanlarından yönetim değişikliği değerlendirmesi

Eski kulüp başkanlarından yönetim değişikliği değerlendirmesi
Muğlaspor’un geçmiş dönem kulüp başkanları Başkan Erol Kapiz’in ani istifası ve Muğlaspor’un ligdeki kötü gidişatını değerlendirdi. Eski kulüp...

Muğlaspor’un geçmiş dönem kulüp başkanları Başkan Erol Kapiz’in ani istifası ve Muğlaspor’un ligdeki kötü gidişatını değerlendirdi. Eski kulüp başkanlarından bazıları Muğlaspor’u yarı yolda bırakmadıkları için yönetime teşekkür ederken, bazıları başkan ile birlikte yönetimin de istifa etmesi gerektiğini savundu.

Sinem Korkmaz

Muğlaspor’un geçmiş dönem kulüp başkanları Erol Kapiz’in ani istifası ve Muğlaspor’un ligdeki kötü gidişatı hakkında gazetemize değerlendirmelerde bulundu.  Çarpıcı açıklamalarda bulunan başkanlar

“Muğlaspor yalnız değildir” mesajı verdiler.

“BİZE DÜŞEN BİR GÖREV OLURSA HER ZAMAN EMİRLERİNDEYİZ”

Yönetimi Muğlaspor’u yalnız bırakmadığı için tebrik eden Önder Kaytan “Erol Kapiz’in istifasını yanlış buldum. Her ne kadar seyirciden baskı yese de önümüzde daha 20 maç var. Zaten genel kurul yanlış yapıldı. Ağustos ayına sıkıştırıldı kurul. Takım lige hazırlık devresi geçirmeden başladı. Takımın maddi durumunu da biliyordu kendisi. Dolayısıyla Ağustosta yine kendi talip oldu. Adayla olmasına rağmen sonrada vazgeçmek zorunda kaldılar. Etik olmadı bırakması fakat yönetimi tebrik ediyorum. Bir cesaret göstergesidir bu. Onlarda istifa edip kulübümüzü bu başarısızlıkla baş başa bırakabilirlerdi. Yürekli davrandılar. Genel kurula kadar bir başkan seçtiler. Özellikle bu zorlu pandemi döneminde olayı götürmeye çalışıyorlar. Muğlaspor’a sahip çıktıkları için yönetim tebrik etmek lazım. Hepimiz maddi manevi üzerimize düşen görevi yapmamız lazım. Burada mülkiye amirlerimize de büyük iş düşüyor. Kulübümüzün durumu kötü. Sayın valimiz genel kurul yapılamasına izin verinceye kadar herkesin bu taşın altına elin altına sokması gerekiyor. Valimiz, belediye başkanlarımız nasıl ki bir amigo gibi destek veriyorlarsa aynı desteklerini sürdüreceklerine inanıyorum. Bu dar boğazdan hep beraber kurtulabiliriz diye düşünüyorum. Hakkımızda hayırlısı olsun. Muğlaspor hepimizin. Bizler Muğlaspor’a çok emek verdik, bize düşen bir görev olursa her zaman emirlerindeyiz” dedi.

“AĞUSTOS AYINDA BIRAKILMAYAN GÖREV NİYE ARALIK AYINDA BIRAKILDI?”

Erol Kapiz’in Muğlaspor’u tehlikeye ittiğini söyleyenHaluk Beyimoğlu,“2014 yılının sonunda göreve geldim 2018’e kadar yaklaşık 4 yıl kulüpte başkanlık yaptım. Kulüpte başkanlığa başladığım zaman Muğlaspor 6 yılıdır amatörde oynayan bir kulüpte. Biz Muğlaspor’un amatör ligde olmasını yakıştıramıyorduk. Yakıştıramadığımız içinde bir yıl sonra da şampiyon olacağız diye başladık ve şampiyon oldu. 3’üncü lige çıktık.  Bu lige yükselmemizde yanımızda olanları biliyoruz. O zaman Erol Kapiz yoktu. Ben insanların Muğlaspor sevgisini şampiyon oldukları dönem ve öncesi diye ikiye ayırıyorum. Erol abinin amacı Muğlaspor değildi. Bizim kongre sürecimizde saçmaydı. Yeni gelen yönetim lig başlamadan 10 gün önce göreve geldi. Aday olmayı düşündüm ama durum önümüzdeki süreçte, sürdürülebilir bir şey değildi. Aday bile olamadım. Erol abi kulüpten istifa etmeden alacağına karşılık, kaç para almış da istifa etmiş bunları da kamuoyuna açıklaması gerekli veya kulübün bunu açıklaması gerekiyor. En büyük problemlerden biri bu. Ağustos ayında bırakılmayan görev niye Aralık ayında bırakıldı? Madem bırakılabiliyormuş neden daha önce bırakılmadı. Bir kere kamuoyunu bilgilendirsinler. Kulaktan doğma haberlerle bilgilenmeyelim. Erol Kapiz, Muğlaspor’u büyük tehlikeye itmiştir. Bir daha düşme süreci olursa, çıkma süreci tekrar olabilir mi bilmiyoruz. Kulübün borçları çoğalmıştır. 1 yıldır bu kulüp sigortasını yatırmıyor. Tamam Erol Kapiz gitmiştir de arkasında ne bırakmıştır. Bunu da göreceğiz. Muğlaspor çıkmaz sokağa bırakıldı. Bu insanların Muğlaspor sevgisi yok ki bunu ispatlamış oldular. Muğlaspor’un başına kötü bir şey gelirse yine sokağa çıkıp ‘Muğlaspor’a başkanlık yaptım ben’ diyerek yürüyebilirler mi bilmiyorum. Bizim en büyük beklentimiz şehrin kenetlenmesi. Bu başarısızlık bir tek Erol Kapiz’in değil mevcut yönetim de pay sahibidir. Hiçbir şey Muğlaspor kaderine terk edileceği anlamına gelmez. Muğlaspor kendine gelip toparlanmalı” dedi.

“GELECEĞİ İÇİN GELECEK YÖNETİMLERİN ÖNÜNÜ KAPATMAMAK LAZIM”

Başkan ile beraber yönetiminde istifa etmesi gerektiğini savunan Eminer İçten, “Erol Kapiz istifa ettikten sonra yönetimin devam etmesine olumlu bakmıyorum. Bir hata veya yanlış varsa hep beraber istifa etmeleri lazım. Hata veya başarısızlık başkanda mıydı da bir o istifa etti. Tek başkanın istifa etmesi gereksiz. Başkanın sağlık problemi veya başka özel bir durumu vardır ayrılır fakat başarısızlıktan dolayı ayrılıyorsa bir başkan yönetim başarısız demektir. Bu duruma anlam veremedim. Yöneticilerin Muğlaspor tarihini iyi bilmesi lazım. Geçmiş dönemde yapılan hatalar yapılmaması için. Muğlaspor’un kaynakları sınırlıdır bunun için Muğlaspor’un geleceği için gelecek yönetimlerin önünü kapatmamak lazım” dedi.

Muğlaspor’un kritik bir dönemde olduğunu söyleyen Selahi İyibilir, “Muğlaspor’un geç kalınmış bir durumu var. Eğer bu istifa bir ay önce olsa çok daha geçerli olurdu. Alınacak alınır, plan yapılırdı. Şimdi ligin araya girmesine çok bir şey kalmadı, elde puan yok. Yarım devre bir şansı var Muğlaspor’un çok kritik bir dönem. Kulüp başkanlığı önemlidir.  Futbolculara bakıyorum ziraat kupası başlarında başarı elde ettiler, lig de başarı yok. Orada başarı yakalandığına göre takımda bir kalite durumu var. İstediği zaman maç alabiliyor gibi bir hali var fakat  normal lig maçlarında bir sıkıntı var. Özellikle kendi sahasında oynadığı maçlarda, takımın bir eksikliği var. Bu yönetimden veya teknik heyetten yana mı bir sıkıntı var acaba dedirtiyor. Yönetimin mutlaka futbol konusunda bilgili olmalı. Yönetimde en az bu işi bilen, deneyimli 3-4 kişi olmalı”  şeklinde konuştu.

“BİRLİK BERABERLİK İÇERSİNDE BU DURUMDAN ÇIKILIR”

Muğlaspor için birlik, beraberlik zamanı olduğuna dikkat çeken Mustafa Hükkamoğlu, “ Şahısları değerlendirmeden ziyade, kulüp olarak bakıldığında bu sıkıntılı dönemde mutlaka Muğlaspor camiasının seçilmişleriyle, yöneticilerin tümüyle birlik olup bu sıkıntı dönemden çıkılması gerekli bununla ilgili mevcut geçici yönetimin mutlaka bir plan projesi olmalı. Yoksa bu sıkıntılı dönem birlik içinde geçilmezse inanın daha sıkıntılı günler bizi bekleyebilir. Bu bakımdan öncelikle tüm başkanların, yönemlerin, yöneticilerin hepsinin Muğlaspor’a destek vermelerini istiyorum. sıkıntılı durumların oluşmasının nedenlerinden de birinin ekonomik olduğunu düşünüyorum. İstifa gerekçesi tam belli değil ama büyük ihtimal ekonomiktir. Bu ekonomik sıkıntının geçici bir süre için gündemden düşürülmesi gerekli. Bunun içinde destek gerekli. Böyle sıkıntılı günler Muğlaspor’da çok yaşanıldı ama birlik beraberlik içersinde bu durumdan çıkılır” dedi.

“MUĞLASPOR İÇİN HERKESİN TEK YUMRUK OLMASI LAZIM”

Destek, birlik ve beraberlik olduğu sürece Muğlaspor’un başarılı olacağını söyleyen Özer Kırkan,”Yaklaşık 3 ay kadar önce takımın kötüye gideceğini ve takımın düşeceğini sosyal medyadan paylaşmıştım. İlimizin gerek atananı gerek seçileni takıma sahip çıkması gerektiğini söylemiştim. Erol başkan bırakmak istemedi, kendine göre nedenleri vardır belki ama hiçbir neden Muğlaspor’un geleceğinin ve başarısının önüne geçmemeli. Şuanda da Hüseyin Nizamoğlu başkanlığa geçti ama Muığlaspor’un eli kolu bağlı. Mevcut futbolculara iyi bakım yapılarak, motivasyonlarını yükselterek bu takımın ayağa kalkacağına inanıyorum. Önemli olan gerek yönetim, gerek futbolcular gerekse Muğla halkı birlik beraberlik içinde olmalıdır. İnşallah takımımız düşmez çünkü geçmiş zamanlarda gerçekten çok emek verdik. Ben takımı 3. Ligden 2. Lige çıkaran bir yönetimin kurulu başkanıydım ama başarılı olduğum zamanlarda bıraktım. Erol başkan bence yanlış yaptı ama tabi kendi nedenleri vardır. Erol başkanın düşüncelerine saygı duyarım. Muğlaspor’da yönetim ve başkanlık yapıcak insanlar, Muğlaspor’a gerçekten büyük fedakarlık yapmak zorunda. Ben her zaman söylerim , Muğlaspor’a başkanlık yapacak adam 3 şey verecektir. Zamanını verecek, harcamasını cebinden verecek ve sağlığından verecek. Muğlaspor kolay bir takım değil. Destekler az. Kendi imkanlarınla veya dış kaynaklardan yardım olarak kulübü bir yere getirmen gerekiyor. Muğlaspor’un esas sahibi atanan ve seçilenlerdir bence.  Yönetim kim olursa olsun kulübe destek verilmesi lazım. Destek, birlik ve beraberlik olduğu sürece Muğlaspor’un başaracağına inanıyorum. Muğlaspor için herkesin tek yumruk olması lazım. Eğer tek yumruk olunursa Muğlapsor ligden düşmez” dedi.

Bu haber toplam 956 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.