Eski milletvekili ve Çevre Şehircilik hakkında ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Eski milletvekili ve Çevre Şehircilik hakkında  ÇARPICI AÇIKLAMALAR
***Muğla Haber Gazetesi’nin 11 Eylül Cuma günü yayınlanan sayısının “Kendi yerimizde divaneyiz” başlıklı manşeti sonrası Ayfa Beton’un sahibi...

***Muğla Haber Gazetesi’nin 11 Eylül Cuma günü yayınlanan sayısının “Kendi yerimizde divaneyiz” başlıklı manşeti sonrası Ayfa Beton’un sahibi Ali Osman Özdemir açıklamada bulundu. Rant uğruna aynı şahısların birçok kişiyi mağdur ettiğini dile getiren Özdemir, “Şahsın hakimler ile olan ilişkisi nedir? Araştırılsın istiyoruz” dedi.

*** Rant uğruna bir çok kişinin mağdur edildiğini ve kendi haklarında hazırlanan bilirkişi raporunun yürürlükten kalkmış mevzuata göre hazırlandığının tespit edildiğini söyleyen Özdemir, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nün geçici faaliyet başvuruları üzerine gerekli şartları taşıyıp taşımadıklarını incelemek yerine Terzibaşıoğlu’nun temsilcisi gibi hareket ederek, başvurularını reddetmekte olduğunu iddia etti ve Çevre Şehircilik il müdürü ve ilgililer hakkında önümüzdeki günlerde Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayette bulunacaklarını söyledi.

Sinem Korkmaz

Kireç Sanayi ile birlikte 10 Aralık 2019’da lisansı iptal edilen Ayfa Beton’un sahibi Ali Osman Özdemir,

Muğla Haber Gazetesi’nin 11 Eylül Cuma günü yayınlanan sayısındaki, dönemin Muğla Milletvekili Seyfi Terzibaşıoğlu’nun karıştığı bir olayı konu alan “Kendi yerimizde divaneyiz” başlıklı haberi üzerine çarpıcı açıklamalarda bulundu.

AK Parti 22. Dönem Muğla Milletvekili Seyfi Terzibaşıoğlu’nun davalara bakan hakimler ile bir bağlantısı olup olmadığını sorgularken, “Tüm şartları taşımamıza rağmen, tesisimizi açamıyoruz. Buna birileri engel oluyor” şeklinde konuştu.

Haberde yer alan çiftçinin söylediklerini kamuoyunun takdirine bıraktıklarını söyleyen Ali Osman Özdemir, “Muğla Haber Gazetesi’nin 11 Eylül Cuma günkü sayısının manşetinde yer alan “Kendi yerimizde divaneyiz” başlıklı haberde, Muğlalı bir çiftçinin Seyfi Terzibaşıoğlu tarafından rant elde etmek amacıyla mağdur edildiğine konu olan haberin ekinde çiftçinin videosu yer almaktadır.  Videonun 1 dakika 46’ncı saniyesinde Seyfi Terzibaşıoğlu’nun çiftçiye ‘Benim beslediğim hâkim savcı çok, gerekirse seni hapse attırırım’ dediği beyan edilmiştir. Yüreği yanan ve atasından kalan tarlasına sahip çıkmaya çalışan çiftçimizin söylediğinin doğru olup olmadığını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz” dedi.

“KİREÇ SANAYİ HER YÖNÜYLE YASALDIR”

AK Parti 22. Dönem Muğla Milletvekili Seyfi Terzibaşıoğlu’nun Kireç Sanayi tesisi bitişiğinde arsaları olduğuna dikkat çeken Ali Osman Özdemir, Eski milletvekilinin açtığı davalara bakan bir hakimin davadan çekildiği, bu hakimin verdiği haksız kararların öğrenilmesi, akabinde bu hakim hakkında HSYK’ya başvuruda bulunulduğu duyumunu aldık. Ayfa hazır beton tesisi olarak Kireç Sanayi şirketi bitişiğindeki arsada hazır beton üreterek satmakta olan bir şirketiz. AK Parti 22. Dönem Muğla Milletvekili olan Seyfi Terzibaşıoğlu’nun Kireç Sanayi tesisi bitişiğinde arsaları mevcuttur. Kireç Sanayi devlet-vatandaş işbirliği ile 1970’li yıllardan bu yana işletilen bir tesistir. Her yönüyle yasaldır. İster imar mevzuatı, isterse de çevre mevzuatı yönünden tüm izinleri mevcuttu. Keza şirketimizin de gerek imar gerekse çevre yönünden tüm izinleri mevcuttu. Seyfi Terzibaşıoğlu’nun Kireç Sanayi tesisinin bitişiğindeki bir parselde rezidanslar yaparak sattığı, herkes tarafından bilinen bir gerçektir.

TAŞKIN ALANI İMARA AÇILMIŞ

Milletvekilinin söz konusu alanda 2 parseli daha bulunduğunu belirten Özdemir, “1990’lı yıllarda bu alanlar dere yatağı nedeniyle taşkın alanı olarak imara yasaklı alan iken, imar plan değişiklikleri neticesinde imara açılmış ve konutlar yapılmıştır. Seyfi Terzibaşıoğlu’nun buradan yüksek rant elde etmişliği söz konusudur. Bu villaların bitişiğindeki boş parsellerde yeni yapacağı villaları yüksek fiyattan satabilmek için sanayi tesisi beton tesisinin işler vaziyette olmasını istememektedir. Bu nedenle Muğla’daki tek tüten baca olan Kireç Sanayi tesisini 2019 yılı Aralık ayında kapattırmış, 80 işçinin işsiz kalmasına sebep olmuştur. Akabinde şirketimizin faaliyetlerine göz diken sayın eski milletvekili, Ayfa Beton tesisini de haksız ve hukuksuz şekilde, gerçeğe aykırı, yürürlükten kalkan mevzuata göre hazırlanan bilirkişi raporuna dayanılarak ve devlet kurumları aracı kılınmak suretiyle çeşitli tarihlerde alınmış tümü yasal belgelerimizi iptal ettirmek suretiyle kazandığı mahkeme kararları neticesinde kapattırmıştır.  Tesisimizin çevre açısından hiçbir eksiği olmamasına, tüm yasal şartları taşıyor olmasına rağmen, hatta bir nüshasını dağıtacağımız, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü görevlilerince tesisimizin hiçbir eksiği olmadığına ilişkin tutanağa rağmen, tesisimize geçici faaliyet izni verilmemektedir. Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü bilmektedir ki, tesisimizin çevresel açıdan hiçbir eksikliği yoktur.”

“HTS KAYITLARININ İNCELENMESİNİ TALEP EDECEĞİZ”

Bilirkişinin raporunun başka bir bilirkişi tarafından incelenmiş ve raporun yürürlükten kalkmış mevzuata göre hazırlandığının tespit edildiğini vurgulayan Ali Osman Özdemir, “Bu bilirkişi görevi kötüye kullanma veya görevi ihmal suçu işlemiştir. Ancak Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü geçici faaliyet başvurumuz üzerine gerekli şartları taşıyıp, Çevre Şehircilik İl Müdürü ve ilgililer hakkında önümüzdeki günlerde Muğla Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulunacağız. Bu şikayetimizde Çevre Şehircilik İl Müdürü ile Sayın Orhan Seyfi Terzibaşıoğlu arasındaki HTS kayıtları olup olmadığının da araştırılmasını talep edeceğiz” dedi.

“ÇEVRE ŞEHİRCİLİK TERZİBAŞIOĞLU’NUN TEMSİLCİSİ GİBİ”

Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nün geçici faaliyet başvuruları üzerine gerekli şartları taşıyıp taşımadıklarını incelemek yerine Terzibaşıoğlu’nun temsilcisi gibi hareket ederek, başvurularını reddetmekte olduğunu savunan Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Üstelik bunu yine kurum tarafından tutulan ve tüm şartları taşıdığımıza ilişkin tutanağa rağmen yapmaktadırlar. Bu arada şunu da belirtmek isteriz ki, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’ne açtığımız Muğla 2. İdare Mahkemesi’nin 2020/286 E. Sayılı dosyasında Mahkeme tarafından uyuşmazlıkla ilgili tüm belgeler Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nden istenmiştir. Ancak tesisimizde eksikliğin olmadığına ilişkin tutanak kurumca gönderilmemiştir. Yani Türk Yargısı’nın istediği bir husus eksik yerine getirilmiştir. Bu hususla ilgili de hem Çevre Şehircilik İl Müdürü hem de ilgililer hakkında Muğla Cumhuriyet Başsavcılığına şikâyette bulunacağız” ifadelerini kullandı.

“ÇEVRE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRÜLÜĞÜ GÖREVİNİ NEDEN YAPMAMAKTADIR?”

Tüm şartları taşıdıklarına rağmen, tesislerini açamadıklarından dert yanan Özdemir, “Buna birileri engel oluyor. Hiçbir eksiğimizin olmadığı Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı ve Menteşe Belediyesi yazıları ile sabittir.  Hiçbir yargı mensubumuza asla konduramayacağımız bir şekilde Muğlalı çiftçinin Seyfi Terzibaşıoğlu’nun ‘beslediğim hakim ve savcılar var’ iddiasının ciddiyeti nedir? Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü görevini neden yapmamaktadır? Sadece bizim tesisimizde 20-25 kişinin istihdam edilmesi beton yığınlarının getireceği rant için mi engellenmektedir? Davalarımıza bakmıştır ve bakmaktadır.  Bu soruların cevaplarının devam eden yargı süreçlerimiz dikkate alınarak yetkili mercilerce cevaplandırılması talebimiz mevcuttur. Eski milletvekilinin şahsi rantı uğruna uğratıldığımız mağduriyeti kamuoyuna arz ederiz.”

HABERE KONU OLAN GELİŞMEDE NELER YAŞANMIŞTI?

Muğla Haber Gazetesi’nin 11 Eylül Cuma günkü yayınlanan “Kendi yerimizde divaneyiz” başlıklı haberde, Muğla’nın Menteşe ilçesinde yaşayan Ali Beşok isimli vatandaş, satmak istemediği halde arazisini ısrarla satın almak isteyen dönemin Muğla Milletvekili Seyfi Terzibaşıoğlu ve yanında bulunan Kemal Ateş isimli şahıs tarafından darp edildiğini iddia etmişti.

Bu haber toplam 1253 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.