ESKİ TEKEL BİNASI

ESKİ TEKEL BİNASI
Eski TEKEL binasının yerine yapılan ve Muğla standartlarının üzerinde olan otelin açılışını kamuoyu olarak merakla bekliyoruz. Özellikle turizm sektöründeki...

Eski TEKEL binasının yerine yapılan ve Muğla standartlarının üzerinde olan otelin açılışını kamuoyu olarak merakla bekliyoruz. Özellikle turizm sektöründeki düşüş göz önüne alındığında böyle büyük bir yatırımın geri dönüşü nasıl olur orasını kestirmek pek de güç değil diye düşünebilirsiniz. Ki zaten otelin işletmecisi ve yatırımcısı tarafındanbu iyice hesaplanmıştır kuşkusuz.

Muhtemelen projenin başından beriyabancı turist hedef market değildir diye tahmin ediyorum.Yerli turiste yönelik organizasyonlar, konferanslar ve toplantıların düzenlenebileceği, şehrin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik bir inşaat olarak karşımıza çıkınca zaten yabancı turiste ne hacet.Ayrıca alt kısmın dükkanlara ayrılması yerel esnaf ve bankalar için de çok stratejik bir konum teşkil edecek gibi görünüyor. O bölgedeki park sıkıntısını ve park ücretlerini düşündüğümüzde otelin otoparkı ciddi rahatlık sağlayacaktır diye düşünüyorum.

Benim şahsi fikrim bu tür binaların şehrin standartlarını yükselttiğine inanırım– her ne kadar mimari olarak binanın görünüşünü beğenmesem bile şehrin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik fonksiyonel bir yapı olduğunu kabul etmem gerekir.O sebeple Muğla’mıza katkıda bulunan bu projede emeği geçenlere teşekkür etmek isterim.

Ancak bu otelin açılışının ne zaman yapılacağını merakla bekliyoruz en azından önümüzde belli bir tarih yok ve yetkililer tarafından da belirtilmedi. Ufak ilimizin böyle büyük projeleri kamuoyunun haberi dahilinde yapması en güzel ve şık olanı diye düşünüyorum.

Otelin inşaatının tamamlandığını, perdelerin takıldığını dışardan görebiliyoruz hatta personel alımının da gerçekleştiğini – ki bu bilgileri şans eseri, şahsi diyalog ve gözlemimle elde ettiğimi belirtmek isterim, böylesine hazır bir işletmenin özellikle bu dönemde devreye sokulmaması akıllara belli sorular getiriyor. Madem her şey hazır neden otel faaliyete henüz geçmedi? Teknik yani mevzuatla ilgili aksaklıklardan ötürü mü henüz devreye girmedi? Yoksa taktik yani uygun zamanın gelmediğini düşündükleri için mi henüz oteli devreye sokmadılar?

Haa yetkililer daha sezon başlamadı henüz erken diyorlarsa Muğla’da asıl sezonun özellikle bu aylar olduğunu ve hali hazırda FETÖ davasından dolayı diğer tüm otellerin ful olduğunu göze alırsak otel açılışı için geç kalındığını söylemek yanlış olmaz gibi.

Sorun teknik bir sorunsa yani mevzuatla ilgili bir sıkıntı varsa mimari projeyi alan kurum veya kuruluş kamuoyunu aydınlatmalı. Eğer taktik gereği henüz açılmadıysa işletmecinin cevaplaması gerekir. Ama yatırımcı derse ki “sana ne kardeşim keyfime göre ister açarım ister açmam” (pek şaşırtıcı olmaz bu cevap) o zaman da diyecek bir şeyimiz yok. Tek gayemiz Muğla için yapılan yatırımın heba olup gitmemesi.

Bu haber toplam 1386 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.