Eski Turizm Bakanı Mahir Ünal: - “Darbenin de hukuku ve ahlakı var”

Eski Turizm Bakanı Mahir Ünal:  - “Darbenin de hukuku ve ahlakı var”
Önceki dönem Kültür ve Turizm Bakanı AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Muğla’da demokrasi nöbetinde vatandaşlara hitap etti. Cumhuriyet...

Önceki dönem Kültür ve Turizm Bakanı AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Muğla’da demokrasi nöbetinde vatandaşlara hitap etti. Cumhuriyet meydanında 15 Temmuz’dan bu yana devam eden demokrasi nöbetinde konuşan Ünal, 1960, 12 Mart ve 1980 darbeleri ile Türkiye’de yargı ve askeri darbelerin yaşandığını, 15 Temmuz’daki girişimin ise ne hukuka, ne de ahlaka dayanmadığını, sadece ülkeyi bölmeye yönelik bir girişim olduğunu açıkladı.

“15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ ÜLKEYİ BÖLMEYİ AMAÇLIYORDU”

Milletin iradesi dışındaki müdahaleye darbe dediklerini açıklayan Ünal, “Bugüne kadar ülkemizde yargı darbesi oldu, askeri darbe oldu. Bütün bu darbelerin bir hukuku ve ahlakı oldu. 15 Temmuz’da yapılan bir darbe girişimi değildir. Bu ülkeyi yok etmek, bu devleti ortan ikiye kırmak, bu ülkede yaşayan her bir vatandaşımızın ekmeğine zehir doğramak, çocuklarımızın hayallerini çalmak, umutlarını çalmak için o yılanlar, çiyanlar bize tanklar ile helikopterler ile silah çektiler” dedi.

“ATATÜRK DE BİZİM, KUR’AN DA BİZİM, CUMHURİYET’DE BİZİM, EZAN DA BİZİM”

Eski Turizm Bakanı Ünal, Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk büstünde yazan “İstiklal ve Cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen vazifeye atılmak için içinde bulunduğun vazifenin icab ve şeraitini düşünmeyeceksin” yazısını okuyarak, “Atatürk bunu Türk gençliğine söyledi. Ama yıllarca 1960 darbesini yapanlar, 12 Mart muhtırası, 80 darbesini yapanlar sanki bu sözleri Atatürk askere söylemiş gibi anladılar. Askerin görevi bu milleti korumaktır. 15 Temmuz gecesi bu gençlik içinde bulunduğu şeraiti bakmadan istiklalini ve Cumhuriyet’ini korumak için meydanlara çıktı. Hangi siyasi görüşten olursak alalım, bu meydana geleceğiz. Siyasi simgelerimiz ve sembollerimizi ile değil, al bayraklarımız ile bu meydanlara geleceğiz. Bizi ayıramazlar. Atatürk de bizim, Cumhuriyet de bizim, Kur’an da bizim, ezan da bizim bu ülke bizim ve öz yurdumuz ve öz vatanımız” dedi.

Yaklaşık bin 500 kişinin katıldığı demokrasi nöbetine Vali Amir Çiçek, AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, AK Parti İl Başkanı Kadem Mete, Menteşe İlçe Başkanı Erdoğan Ünal ve vatandaşlar katıldı. Konuşmanın ardından Mahir Ünal meydanda açılan stantları gezdi ve vatandaşlar ile öz çekim yaptı.

Bu haber toplam 878 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.