Eski yarbayın davasına devam edildi

Eski yarbayın davasına devam edildi
Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme, Cumhurbaşkanına suikast ve Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) üye olma iddiasıyla tutuksuz yargılanan...

Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme, Cumhurbaşkanına suikast ve Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) üye olma iddiasıyla tutuksuz yargılanan Dalaman Deniz Hava Meydan Komutanı Yardımcısı eski Yarbay Emin Keskin’in Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davasına devam edildi. Mahkeme heyeti verdiği ara kararla FETÖ’cü, darbeci tutuksuz sanık Keskin’in şüpheli olarak soruşturmasının devamı gerekçesiyle duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Neval Çolak Arslan

Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme, Cumhurbaşkanına suikast ve Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) üye olma iddiasıyla tutuksuz yargılanan Dalaman Deniz Hava Meydan Komutanı Yardımcısı eski Yarbay Emin Keskin’in Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmasına devam edildi.

Duruşmada Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski Yarbay Hüseyin Bacacı, Ses ve Görüntü Sistemi (SEBGİS) kanalıyla tanıklık yaptı.

Hüseyin Bacacı, Emin Keskin’in devre arkadaşı olduğunu, 1989 yılında İstanbul Heybeliada Deniz Lisesi’nde tanıştığını, Fetullahçı Terör Örgütü ile bir bağlantısını görmediğini kaydetti.

Fetullahçı Terör Örgütü ile bağlantısı bulunan itirafçı eski Yarbay Mustafa Temur’un ifadesinde, “Sohbetlerde Emin Keskin’in bulunduğu, örgüt abisi Ahmet’in evine sık sık gittiği, sohbetlerin 2003 yılına kadar devam ettiği” iddiaları eski Yarbay Hüseyin Bacacı’ya soruldu.

Bacacı örgüt abisini tanımadığını ve hakkında verilen ifadeleri kabul etmediğini belirtti.

Keskin ise, konuya ilişkin diyecek bir şeyinin olmadığını ve beyanları kabul etmediğini söyledi.

Mahkeme heyeti verdiği ara kararla FETÖ’cü, darbeci tutuksuz sanık Keskin’in şüpheli olarak soruşturmasının devamına, Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2016/8350 numaralı dosyanın durumunun sorulmasına karar verdi. Duruşma 4 Mayıs 2021 saat 09:00’a ertelendi.

Bu haber toplam 780 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.