Süleyman Akbulut

Süleyman Akbulut

ESKİ YILIN SON ELEŞTİRİSİNİ DE YAPIVEREM GARİ…

ESKİ YILIN SON ELEŞTİRİSİNİ DE YAPIVEREM GARİ…

Özel günlerde umutları taze tutmayı benimsemiş olsam da, süslü püslü sözcüklerden oluşan yazılar yazmayı pek beceremiyorum.

Formatta hep yine kamu yararı içeren ve düzelmesi yönünde ele aldığımız konular başı çekmiştir.

“Yeni yıla girerken de mi eleştiri olur” demeyin, oluyor valla.

Asgari ücretin açıklandığı gün kentimiz etkili de bir yağışlı havanın etkisi altındaydı.

Haber merkezimizde görev yapan genç, dinamik ve heyecanlı ekibe gündem oluşturmaları açısından özellikle asgari ücret gelişmesi ile yağışlı havanın gelişinden memnuniyet duymasını beklediğim zümrenin meslek kuruluşu ya da muhatabı sayılabilecek ilgilileriyle görüşüp, değerlendirme almalarını istedim. 

Malum dünyayı bekleyen su sorunu, mevsimsel olarak yağışların gecikmesiyle gündeme gelen kuraklık ve tarımsal faaliyetlerin yanında iş dünyasını ilgilendiren yeni asgari ücret tutarı konusuydu arkadaşlarımdan talep ettiklerim.

Ancak gelin görün ki, arkadaşlarımın muhteremlerden aldığı yanıtları dinleyince, konunun muhatabı olabileceğini düşündüğüm isimlerin konulara yaklaşımları karşısında hayrete düştüğüm gibi, işgal edilen koltukları da sorgulama durumunda kaldım.

Yani bu sözünü ettiğim konular ülkemiz ve haliyle ilimizi de yakinen ilgilendirirken, bizim ilimizde gelişmeler bu kadar mı umarsız ve aynı minval üzerinde ilerler şaşıp kalmıştım.

Yani “seçilerek gelinen görevlerde, bu seçilenlerin hiç mi fikri olmaz”, ya da “soyunulan görevlerde bir fikir ortaya konulamıyorsa neden o görevlere talip olunur” diye kendi kendime mırıldanıp durdum.

“Hadi bürokrasiyi anlarım ama ya STK temsilcilerine ne denir inanın bulamıyorum. Sonuçta düşüncelerini rahatlıkla ortaya koyabilecek mercide bulunmaktalar” diye düşündüm.

İnanın durum kendi kendime mırıldandıklarım doğrultusunda gelişti.

Yani düşüncesini paylaşan hakikaten yok.

“Düşüncesini paylaşan mı yok, yoksa düşüncesi mi yok” bu şekilde de yorumlanabilir.

İşte böyle bir ortamda gazetecilik yapılmaya çalışıyoruz.

Alan memnun veren memnun ortamı.

Ne gerek var ki beyanatta bulunup, görüş belirtmeye.

Seçilelim oturalım, sonrası Allah kerim.

Zaten bu yüzden belli başlı isimlere başvuruyoruz konulara ilişkin kendi alanlarındaki görüşler için.

Hani bazen sıklıkla gördüğünüzü ifade ettiğiniz isimlerin tercihinde.

Şahsen ülke gündemiyle beraber ilimizle de ilintili olan konulara, iş dünyası ya da diğer konuların muhatabı olan STK’ların umarsız yaklaşımlarına yadırgadığımı söylemeliyim.

En başta ilimiz adına.

Tabi bu tespitimi genellemediğimi de vurgulamak isterim ama gelinen noktada haberci arkadaşlarımın bire bir görüş almak için çırpınışlarını görüp, yaşayarak aktarıyorum.

Umarım önümüzdeki yıl da, görev yaptıkları alanlarda düşüncesini ortaya koyabilen yöneticilerin haberlerini yapma fırsatı buluruz.

Bu da sözünü ettiğimiz kişilerin kendilerini biraz yeniler nitelikteki silkelenişleriyle mümkün olacaktır.

O nedenle şu an sadece bana ummak düşüyor.

***

Şimdi gelelim yeni yıla ilişkin umut kokan düşüncelerimize.

Gerek dünyada, gerek ülkemizde ve gerekse ilimizde pek çok olumsuzluğu üst üste yaşadığımız bir yılı geride bırakıyoruz.

Elbette yeni gelen yıldan beklentilerimiz, değişen sadece tarihsel rakamlar olsa da hep umut dolu.

Biliyoruz ki her geçen geçen yıl da, “hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” diyeceğimiz çok yaşanmışlıklar olacak.

O yaşanmışlık ve yaşanacak olanları ağzımızın tadıyla, sağlıkla, huzurla, mutlulukla yaşamayı temenni ederim.

Bu köşeden olumlu ya da olumsuz şehrimizi ve insanımızı ilgilendiren ne varsa kamu faydası gözeterek aktarmaya çalıştık. Kimseyle kişisel bir derdimiz, hesabımız olmadan hem de.

Yeni yılda da, sağlığımız el verdiği, dilimizin de döndüğü kadarıyla şehrimiz, insanımız ve ülkemiz için yarar içeren konuları siz değerli okuyucularımızla paylaşmaya, kamu zararı ve halk hakkının korunmasını içeren konuları da sorgulamaya devam edeceğiz.

Zor şartlarda görev yapan meslektaşlarım başta olmak üzere tüm vatandaşlarımıza, yaşamsal güzel anılar biriktirdikleri, üzüntülerinin kısa soluklu olduğu, gözyaşlarının mutluluktan aktığı sağlıklı koca bir yıl diliyorum.

Yeni yılda görüşmek üzere…

Bu yazı toplam 642 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Süleyman Akbulut Arşivi
SON YAZILAR