ESNAF DESTEĞE "ŞÜKÜR" DEDİ

ESNAF DESTEĞE "ŞÜKÜR" DEDİ
***Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Kabine Toplantısı'nın ardından, Covid-19 salgını nedeniyle esnaf ve sanatkara iki ayrı grup halinde hibe ödemesi yapılacağına ilişkin açıklaması, Muğlalı esnafları mennun etti.***Esnafa...

***Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Kabine Toplantısı'nın ardından, Covid-19 salgını nedeniyle esnaf ve sanatkara iki ayrı grup halinde hibe ödemesi yapılacağına ilişkin açıklaması, Muğlalı esnafları mennun etti.

***Esnafa verilecek destekleri açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İki ayrı grup halinde 1 milyon 384 binden fazla esnaf ve sanatkarımıza 4 milyar 622 milyon liralık kaynağı karşılıksız olarak veriyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir süredir kepenkleri kapalı olan esnafa müjdeyi verdi. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Erdoğan esnaflara iki ayrı paket halinde destek verileceğini belirtti.  İlk grupta kafe, kahvehane, çay bahçesi, hamam, pastane, internet gibi işletmelere, 1 defaya mahsus olarak 5 bin lira destek verileceğini açıkladı.

İkinci grupta ise, kaporta, sıhhı tesisatçılar, müzisyenler, oto yıkamacılar, oyuncak ve kozmetik, camcılar, çilingilrler, kayalcılar, tuhafiyeciler yer alıyor. Bu gruba daha önceki destek ödemelerinde yer alan, Lokanta, berber, taksici, minibüsçüler ile pazarcılar da dahil olacağının altını çizerek toplamda 1 milyon 150 bini aşkın işletmeye bir defaya mahsus 3 bin lira hibe ödemesi yapılacağı ifade edildi.

"BUNA DA ŞÜKÜR"

Pandemi sürecinde ekonomik olarak çok zorluk çektiğini dile getiren kahvehane işletmecisi Mehmet Erol, "Devletimiz sağolsun böyle bir destek veriyor fakat pandemi sürecinde girdiğimiz borçların sadece bir tanesini kapatmamıza yeter. Buna da şükür diyoruz. Tek temennimiz en kısa zamanda işletmelerimizin yeniden faaliyete geçmesi" dedi.

Tam kapanma sürecinde 25 bin TL zarara girdiğini söyleyen pazarcı Sevgi Boz, "tam kapanmöadan önce aldığımız bütün mallar elimizde kaldı ve bozuldu. Yeniden faaliyete geçtiğimiz zaman aynı malları bir daha aldık. Yaklaşık 25 bin TL zararımız var. birde kapanma sürecinde hiç para kazanmadan kendi ihtiyaçlarımız için harcadığımız para var. Gelir yok fakat gider çok. Yine de bize sağlanan bu destek pakedi için teşekkür ediyoruz. 'Hiç yoktan iyidir' diyoruz. Allah herkesin yardımcısı olsun bu süreçte bizden ekonomik olarak daha kötü durumda olan insanlarımız var o yüzden halimize çok şükür" şeklinde konuştu.

"ESNAF VE DEVLET EL ELE"

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Muğla UKOME Kurul Temsilcisi Arif Özer, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a açıkladığı hibe desteğinden, tırcı , kamyoncu  ve kamyonetçi  esnafımız yararlanamamış ve mağdur olmuştur. Hibe desteğine nakliyeci esnafımızın da dahil edilmesi gerekmektedir. Fakat Covid-19 dan dolayı zor günler geçiren esnaflarımıza temsil ettiğim hiç çalışmayan S plakalı araç sahiplerine taksi, otobüs, minibüs, otta, yüzde 50 kapasite ile çalışan toplu taşıma araçlarımıza ekonomik destek sağlayan Cumhurbaşkanımıza şahsım ve temsil ettiğim şoför esnafımız adına sonsuz tesekkür ederim. İnşallah bu süreci birlikte atlatıp birlikte başaracağız. Biz Muğlayız, biz Türkiyeyiz. Esnaf ve devlet el ele her zaman daha ileriye" dedi.

"MİKTAR ÇOK DÜŞÜK"

Muğla Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Özcan Çolakkol, "Daha önce pandemiden ötürü kapanan iş yerlerine kira ve destek yardımı alanlara tekrar 3 bin lira destek sağlanıyor fakat daha önce destekten yararlanamayanb gerçek usül olan güzellik salonu veya başka meslek kolumuz olan işletmelere bu destekten de yararlanamaıyorlar. işletmede çalışan bir elemanın en düşük maliyeti 3 bin lira. Verilen destek sadece bir elemanın masraflarını karşılıyor. Verilen destek miktarı çok düşük. Bence ayrım etmeksizin kapalı kalan esnaflara 10 bin lira destek sağlanmalıydı ki o zaman destek olduğu anlaşılırdı. Çünkü masraflar eleman parasıyla kalmıyor. Kira, su, elektirik, doğalgaz gibi bir çok gider var" dedi.

Bu haber toplam 460 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.