Esnaf ekmek derdinde, büyükşehir tabela kesiminde

Esnaf ekmek derdinde, büyükşehir tabela kesiminde
Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri Milas’ta karayolu kenarındaki bağımsız reklam unsurlarından izin başvurusu bulunmayan ve kritere uygun olmayanları...

Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri Milas’ta karayolu kenarındaki bağımsız reklam unsurlarından izin başvurusu bulunmayan ve kritere uygun olmayanları aynı zamanda görüntü kirliliği yarattığı gerekçesiyle tek tek kaldırıyor. Pandemi kıskacında dükkanı kapanan, gelirleri düşen esnaflar, Büyükşehir’in uygulamasını “zamansız” bulduklarını ifade ederek, “Bizler pandemi şartlarında ekmek derdindeyiz. Büyükşehir ise reklam tabelası derdinde! Bu çalışmanın ertelenmesini beklerken böyle sert bir uygulamanın bu döneme denk getirilmesini kınıyoruz” diye konuştu.

Volkan Yıldız

Muğla Büyükşehir Belediyesi, reklam yönetmeliği güncellemesinin ardından 2 yıldan bu yana 13 ilçede karayolu kenarındaki bağımsız reklam unsurlarından olan tabela, totemlerde denetleme çalışması başlattı. Çalışmalar kapsamında tespit edilen izinsiz reklam unsuru sahiplerine, ihtarname çekilerek izin başvurusu yapmaları, bağımsız reklam unsurlarının kriterlere uygun şekle sokulması ve reklam unsurlarının görüntü kirliliği yapmayacak şekilde düzenlenmesi gerektiğini bildirdi.

İZİN BAŞBURUSU OLMAYAN, KTRİTER DIŞI REKLAM UNSURLARI KESİLİYOR

Bazı işletme sahipleri tekrar ciddi maliyetlere katlanarak izin alıp, reklam unsurlarını kriterlere uygun hale getirdi. Ancak birçok esnaf, yükümlülükleri yerine getiremedi ve reklam unsurları bir bir kesilmeye, kaldırılmaya başlandı.

Reklam unsuru denetim ve kriter uygunsuzluğu durumunda uygulanan kaldırma işlemleri, karayolu kenarında görüntü kirliliğine son vermesi bakımından olumlu karşılanırken, özellikle esnaflar ise sert ve zamansız buldukları uygulamayı eleştiriyor.

PANDEMİ KISKACINDAKİ ESNAF: UYGULAMA SERT VE ZAMANSIZ!

Milas’ta Büyükşehir ekiplerince sürdürülen denetim ve kaldırma işlemlerini pandemi dolayısıyla hiç uygun bulmadığını ifade eden esnaflar, bu konuda erteleme yada destek, kolaylık, anlayış beklerken Büyükşehir’in çok sert buldukları uygulamasını eleştirdi.

BÜYÜKŞEHRİN REKLAMLARI KRİTERE UYGUN MU?

“Bizler pandemi şartlarında ekmek derdindeyiz. Büyükşehir ise reklam tabelası derdinde! Bu çalışmanın ertelenmesini beklerken böyle sert bir uygulamanın bu döneme denk getirilmesini kınıyoruz” diyerek tepkilerini dile getiren esnaflar, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin il genelinde “Aile” vurgusu yaptığı ve “Birlikte Aileyiz Birlikte Muğlayız” sloganın yer aldığı farklı reklam çalışmalarını karayolu kenarında koyduğunu hatırlatarak, Büyükşehir tabela ve totemlerinin de birçok noktada görüntü kirliliği yarattığını öne sürdü.

Bu haber toplam 535 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.