ESNAFA DUBALI ENGEL

ESNAFA DUBALI ENGEL
Muğla'nın Menteşe ilçesi Kurşunlu Caddesine belediye ekipleri tarafından konulan demir dubalar tepkilere neden oldu. Demir dubalarla kısa süreli alışveriş ve yük indirmek için birkaç aracın yararlandığı cep uygulaması da yok...

Muğla'nın Menteşe ilçesi Kurşunlu Caddesine belediye ekipleri tarafından konulan demir dubalar tepkilere neden oldu. Demir dubalarla kısa süreli alışveriş ve yük indirmek için birkaç aracın yararlandığı cep uygulaması da yok oldu.

Sinem Korkmaz

Muğla'nın Menteşe ilçesindeki Kurşunlu Caddesinde bisiklet yolu demir dubalarla çevrelendi. Esnafın malzeme indirebildiği, kargo, ambar araçlarının yanaşabildiği yaklaşık 2-3 araçlık ceplerin kaldırılarak yerine demir dubaların konulması tepkilere neden oldu.

Böyle bir uygulamanın kararı alınmadan önce çevre esnafıyla konuşulup, uygun olup olmayacağının sorulması gerektiğinin savunan bazı esnaflar, konulan demir dubalar için "Yersiz bir uygulama" dedi.

Arasta esnaflarından Hilmi Giresun sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Covid-19, Dolar, Euro, enflasyon, cari satış düşüklüğü bir de üstüne dubalarla mücadele edeceğiz" diyerek uygulamaya tepki gösterdi.

Kurşunlu Caddesinde giyim mağazaları bulunan Gamze-Mehmet Türköz çifti, "Buradaki dubalar bizim mal indirmemize engel oluyor. Müşterilerimiz 5 dakika arabalarını park edip alışveriş yapabiliyorlardı, şimdi o imkan da kalmadı. Tamam bisiklet yolu belki haklılar ama tamamen kapatmak bizim için çok kötü oldu. Yeni mallarımız geldi biz mallarımızı aşağıdaki otoparkın oradan taşıyarak geldik çünkü, burada duracak yer yok. Muğla'da özellikle pandemiden sonra esnaf anlamında hareketli olan bir burası kaldı. Buranın da hareketini kesersek Muğla esnafı sıkıntıya girmiş olacak" dedi.

Uygulamanın yanlış olduğunu söyleyen Akın Işıklı, "Bu dubaların yapılma kararı verilirken keşke bu cadde olan esnaflardan ve pazarcıdan da görüş alsalardı. Çözümler maalesef vatandaşı ve esnafı memnun etmiyor. Yapılan yanlış bir uygulama. Araçlar kısa süreli park edilemediği için esnaflar sıkıntı giriyor. Doğal olarak müşteri kaybı yaşanıyor" dedi.

"KONUŞSAK SUÇ, SUSSAK BİZE YÜK"

Yapılan uygulamadan şikayetçi olduklarını fakat belediye ile ters düşmemek istedikleri için susmayı seçtiklerini söyleyen bir esnaf, "Konulan demir dubalar tamamıyla anlamsız. Burada dükkanı bulunan esnaflar nasıl mal indirecek? Gelen müşteri aracını 10 dakika park edip alışveriş yapıyordu. Şimdi nasıl olacak? Konuşsak suç, sussak bize yük fakat konuşmamayı seçiyoruz. Zaten pandemiden işlerimiz kötü bir de belediye ile ters düşmeye hiç gerek yok" şeklinde konuştu.

Sürekli araç parklarına kendilerinin de karşı olduğunu söyleyen bir başka Arasta esnafı, "Buralara sürekli araç park edilmesine biz de karşıyız fakat bisiklet yolu adını altında konulan demir dubalar da çözüm değil. Bu caddede yol boyu esnaf var. Araç cepleri kaldırıldı, esnaflar mallarını nasıl indirecekler" dedi.

Bu haber toplam 342 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.