Esnafın yüzü güldü

Esnafın yüzü güldü
Muğla'da kademeli normalleşme kapsamında yeniden açılan restoran ve kafeler saat 07.00'dan itibaren müşterilerine hizmet vermeye başladı. İşletme sahipleri "Çok şükür" dedi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı...

Muğla'da kademeli normalleşme kapsamında yeniden açılan restoran ve kafeler saat 07.00'dan itibaren müşterilerine hizmet vermeye başladı. İşletme sahipleri "Çok şükür" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından, Covid-19 sürecinde, haziran ayına ilişkin kademeli normalleşme takvimini paylaştı.

Bu kapsamda yeme-içme yerleri 07.00-21.00 saatlerinde belirlenen kurallara göre masaya servis yapabilecek, saat 24.00'e kadar paket servisini sürdürebilecek. Bu mekanlarda sokağa çıkma kısıtlaması olan pazar günü ise sadece paket servis hizmeti verilmeye devam edileceği söylendi.

Muğla'nın Menteşe ilçesinde müşteriler sabah saatlerinde açılan kafe, restoran ve kahvehanelerden hizmet almaya başlamanın mutluluğunu yaşadı.

"Bismillah diyerek dükkanımızı açtık" diyen kahvehane işletmecisi Mehmet Erol, "Çok şükür aylar sonra dükkanımızı açarak işimizin başına geçtik. Sabah erkenden gelerek işletmemizi müşterilerimiz için hazırladık ve müşterilerimizle buluştuk. Bizim normal gördüğümüz günler ne kadar da değerliymiş. Gözümüz Temmuz ayında olacak toplantıda inşallah orada alınan kararlar da oyun yasağı da kalkar. Oyun olmayınca kahvehaneler yeteri kadar iş yapamıyoruz bildiğimiz üzere. O yüzden en büyük temennimiz oyun yasağının kalkması. Biz her türlü önlemi almaya hazırız. Yine de bu karara da 'çok şükür' dedik. Hiç yoktan iyidir. En azından belli bir miktarda olsa kazancımızı sağlamaya başladık" dedi.

Hizmet saatlerinin uzalması gerektiğini söyleyen Okyanus Lokanta İşletme sahibi Kurtuluş Aktaş, “Aylardır bugünü bekliyoruz. Sonunda müşterilerimize kavuştuk. Pandemi, her sektörü olduğu gibi bizi de çok etkiledi.  Uzun süre paket servis veya gel al uygulamasıyla çalıştık. Müşterilerimizi bekliyoruz ancak açık kalma süremizi biraz daha uzun olsa daha iyi olurdu. Mesela gece saat 10’a kadar değil de 11’e kadar hizmet versek gece çalışan kişiler için daha iyi olurdu. Sağlık, güvenlik, belediye ve emniyet çalışanları gece yemek yiyecek yer arıyorlar. Bu süreçte tekrar eskiye dönmemek için herkesin dikkat etmesini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Karar çok mutlu olduklarını söyleyen İnce Çay Ocağı işletme sahibi Ekrem İnce, "Karara çok mutlu oldu. Aylar sonra müşterilerimizle buluştuk. Esnaf beklentiye girmişti. Esnaf bitmişti ama şuan esnafın yüzü güldü, esnaf için bayram oldu bu karar. İnşallah vakalar ve ölüm oranları azalır ve pazar günü olan sokağa çıkma yasağı da kalkar. Herkes daha çok rahatlar. İnsanlarımız bu süreçte çok sıkıldı gerçekten. 1 Haziran kararları bence halkı da esnafı da mutlu etti. Temmuzda yapılacak toplantıdan tek beklentimiz vaka sayılarının düşmesi ve bu yasak saatlerinin daha geç saatlere uzatılması" dedi.

Bu haber toplam 341 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.