“Esnafına sahip çık”

“Esnafına sahip çık”
Muğla Ülkü Ocakları tarafından, pandemi sürecinde zorluk çeken esnafa destek olmak amacı ile vatandaşlara alışverişlerini yerel esnaftan yapmaları için...

Muğla Ülkü Ocakları tarafından, pandemi sürecinde zorluk çeken esnafa destek olmak amacı ile vatandaşlara alışverişlerini yerel esnaftan yapmaları için bilgilendirme broşürü dağıtıldı. Ardından esnaflara, yerel esnaf ibareleri etiketleri dağıtarak, esnafın her zaman yanlarında olduklarını belittiler.

Sinem Korkmaz

Pandemi süreci dolayısıyla ekonomik zorluk içine giren esnafa destek Muğla Ülkü Ocaklarından geldi. Ülkücüler, vatandaşlara alışverişlerini yerel esnaftan yapmaları için bilgilendirme broşürü dağıtarak “Esnafına sahip çık” çağrısında bulundular. Yerel esnafa ziyaretlerde bulunan ülkücüler, yerel esnaf ibareleri etiketleri dağıtarak, esnafın her zaman yanlarında olduklarını belittiler. Muğla Ülkü Ocakları Taşra Teşkilatı tarafından yapılan bu faaliyette esnaflar ve vatandaşlar bu çalışmayı takdirle karşıladı. Esnaflar bir nebze moral bularak Muğla Ülkü Ocaklarına gösterdikleri hassasiyet için teşekkür ettiler.

Konu ile ilgili Muğla Ülkü Ocakları Başkanı Burak Demirel açıklamalarından şu ifadelere yer vermişti: “Herkesi, alışverişimizi yerel esnaftan yaparak onların yanında olmaya davet ediyoruz.  Muğla’nın öncelikle kendi değerlerine sahip çıkması gerekiyor. Muğla esnafımızın parası yine bizlere dönüyor. Yerel esnafımız Muğla’da kazanıyor, kazandığını Muğla ile paylaşıyor ve Muğla’ya yatırım olarak döndürüyor. Ama ulusal markalar kazançlarını akşam 5’ten sonra başka illere aktarıyor. Buradan bir kez daha herkese yerel esnafa sahip çıkma çağrısında bulunuyorum. Bizim marketimiz, bizim berberimiz, bizim bakkalımız, bizim kasabımız, bizim mobilyacımız, bizim kuaförümüz, bizim dönercimiz, bizim fotoğrafçımız kısacası bizim esnafımız bilinciyle hareket etmeye davet ediyorum.”

Bu haber toplam 420 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.