“Esnaflığımız bitme noktasına gelmiştir”

“Esnaflığımız bitme noktasına gelmiştir”
Muğla Kamyoncu Otomobilci ve Şoförler Esnaf Odası Başkan Vekili Arif Özer toplu taşıma ve servisçi esnafının pandemi dolayısıyla zor durumda olduğunu söyledi. Özer, “Esnaflığımız bitme noktasına gelmiştir” dedi.Sinem...

Muğla Kamyoncu Otomobilci ve Şoförler Esnaf Odası Başkan Vekili Arif Özer toplu taşıma ve servisçi esnafının pandemi dolayısıyla zor durumda olduğunu söyledi. Özer, “Esnaflığımız bitme noktasına gelmiştir” dedi.

Sinem Korkmaz

Ülke genelinde görülen Coronavirüs salgınında en çok etkilenen sektörlerden biri de  taşıma ve servisçi esnafı oldu. Muğla Kamyoncu Otomobilci ve Şoförler Esnaf Odası Başkanı Vekili Arif Özer, esnafın zor durumda olduğunu belirterek, “Pandemi süresince Bağ-Kur Prim ödemelerinde devletimizden destek beklemekteyiz” dedi.

Pandemi dolayısıyla ekonomik olarak zorluk çeken esnafın yanında olunması gerektiğini söyleyen Arif Özer, “Toplu Taşıma ve Servisçi Esnafı çok zor durumdadır. Maddi ve manevi anlamda çok buhranlı günler geçirmektedir. Araçlarımızın yaşları doluyor. SGK, araç  sigorta, MTV, vize vs. ödemelerimiz devam ediyor. Bizler para kazanacağımızı umut ederek borçlara girdik, krediler çektik. Biz tüm olumsuzluklara rağmen devletimize isyan etmeden her şeyi devletten beklemeyerek hayatımızı devam etmeye çalışmaktayız. Yine de bu zorlu süreçte 3 ay boyunca verilecek olan bin TL  destek için Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ederiz. Böyle giderse bizler toplu taşımacı ve servisçi esnaflar olarak batmak üzereyiz. Pandemi süresince Bağ-Kur Prim ödemelerinde devletimizden destek beklemekteyiz. Araç yaş şartlarının tekrar revize edilmesini istiyoruz.  Şubat ayında  sağlıkçılara S plakalı araçlarımızı çektiren Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Dr. Osman Gürün’e teşekkür ederiz.

Toplu taşıma yapan esnaflarımıza ödenen, 65 yaş üzeri ve çekilen bedavalar bin TL paranın Tefe-Tüfe oranında tekrar değerlendirilmesini, tüm ticari araçlarda tekrar ÖTV indirimi yapılmasını talep ediyoruz. Bu konularda yardımcı olunmaması halinde sefillik ve esnaflığımız bitme noktasına gelmiştir. Esnaf için el ele her zaman daha ileriye” dedi.

Öte yandan Muğla Kamyoncu Otomobilci ve Şoförler Esnaf Odası Başkan Vekili Arif Özer, toplu taşıma ve servisçi esnafının her zaman yanında olduğunu, sıkıntılarını dilekçe ile gerekli mercilere ilettiğini ve esnaf için elinden gelen her şeyi yapacağını belirtti.

Bu haber toplam 630 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.