Esnafta Tente İsyanı

Esnafta Tente İsyanı
Menteşe Belediyesi tarafından Recai Güreli Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi’nde bulunan ve İmar Barışı sonrası yapıldığı tespit edilen projeye aykırı...

Menteşe Belediyesi tarafından Recai Güreli Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi’nde bulunan ve İmar Barışı sonrası yapıldığı tespit edilen projeye aykırı kaçak ilavelerin bulunduğu işyerleri mühürleniyor. Yolların tek yön olduktan sonra işlerinin düştüğünden dert yanan esnaf, tentelerin kaldırılmasıyla tepkilerini daha da arttırdılar.

Sinem Karakaya

Menteşe Belediyesi tarafından Recai Güreli Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi’nde bulunan ve İmar Barışı sonrası yapıldığı tespit edilen projeye aykırı kaçak ilavelerin bulunduğu işyerleri tek tek mühürleniyor. Yolların tek yön olduktan sonra işlerinin zaten düştüğünden dert yanan esnaf, belediye ekiplerinin de işyerlerini tenteden dolayı mühürlemesi uygulamasına isyan etti.

Esnafların zaten mağdur olduğunu, belediyenin tentelerden dolayı işyerleri mühürlemek yerine esnafı kalkındıracak çözümler bulmasını söyleyen Reyhan Pastanesi Sahibi Süleyman Reyhan; “Belediye dükkanımızı mühürledi. Gerekçe olarak da tentelerin izinsiz yapıldığını iddia ediyorlar. Halbuki 26 senedir burası bu şekilde hizmet veriyor. 2001 yılında burayı devraldığımızda belediyeye gittik. Buranın tadilat izni var mı diye sorduğumuz da ‘evet tadilat izni var tekrar tadilat yapabilirsiniz’ dediler. Bizde ona güvenerek tadilatımızı yaptırmıştık. Daha sonra 2014 yılında tenteleri tekrar açılır kapanır hale getirmiştik ama bunların geçersiz olduğunu söyleyerek tentelerimize mühür vurdular. Esnaflar zaten mağdur. Belediye ekipleri görevini yapıyor ama esnafa zorluk çıkartmak yerine esnafa destek olmaya çalışsalar daha güzel olur” şeklinde konuştu.

Öte yandan Recai Güreli ve Cumhuriyet Caddesi esnafları ise; “Zaten yolları tek yön yaptılar işler düştü, şimdi tenteleri kaldırınca kışın hiç müşteri çekemeyeceğiz. Esnafa destek olmak yerine köstek oluyorlar. Tenteleri takması sökmesi hep masraf. Cuma günü geldiler Pazartesiye kadar tenteleri kaldırın diye 3 gün süre verdiler. 3 günde biz ne yapabiliriz ki. Esnafı mağdur etmek yerine destek olmak için çözüm yolu bulsunlar” diyerek tepki gösterdi.

MENTEŞE BELEDİYESİ’NDEN AÇIKLAMA

Görüşlerine başvurduğumuz Menteşe Belediyesi’nce de, konuyla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, “Menteşe Belediyesince projeye ve imara aykırı yapılarla ilgili gelen ihbar ve şikayetler değerlendirilerek Recai Güreli Caddesi’ndeki işyeriyle ilgili inceleme başlatıldı. Yapılan inceleme sonrası cadde üzerinde yapı kayıt belgesi bulunmayan, imara aykırı kaçak ilavelerin bulunduğu işyerleri, İmar Kanunu’nun 32. maddesi uyarınca mühürlenmiştir” ifadelerine yer verildi.

Bu haber toplam 1253 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.